EXODIKON – Jön a melodikus death banda első nagylemeze, dalpremier: Az elmúlás kútja

Nem csoda, ha nem emlékszel az Exodikon zenekarra, mert a debütáló Végtelenbe zárva EP-jük megjelenése óta már 10 év telt elé, viszont jó hír, hogy a májusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként hozzád is eljut majd a melodikus death metalt magyarul nyomató banda első nagylemeze.

Első előzetesként a szöveges videóval kísért Az elmúlás kertje dallal lehet ismerkedni.

Pósfai József gitáros/énekes:
A dal szövegében a nihilizmus, a keserűség és a tehetetlen düh kivetülései fedezhetőek fel. Az univerzum bezár minket egy időburokba, amit nem lehet áttörni, és a legvégén csak az üresség vár minket. Miért higgyünk bármiben, beleértve magunkat is? A létezés ösztöne ettől függetlenül továbbra is reménysugárként pislákol, és ugyan szkepszissel párosul, de vár, és egy újabbat merít magából az elmúlás kútján. Ahogy a szöveg, úgy a zene is erre a kettősségre épül fel, sodró riffelés és hirtelen megállások váltják egymást, elhalkulással zárva a számot és a lemezt is egyben, nyitva hagyva ezt a végtelen küzdelmet.

www.facebook.com/exodikon


Exodikon:
Pósfai József – gitár, ének
Borhidi Gábor Dávid – basszusgitár, ének
Pósfai Ferenc – gitár
Hekele Attila – dobokA kilenc tételes Árnyam útján album zenészei a hazai extrém metalos közösség számára közel sem ismeretlen arcok, a Christian Epidemic (és Cryptic Remains ) gitáros Borhidi Gábor Dávid, valamint az Epidemicet szintén megjárt Pósfai József gitáros/énekes mellett Hekele Attila dobos (Elanor, Isatha ) dobos és Pósfai Ferenc gitáros (Cryptic Remains) gitáros alkotja az Exodikont.

Az albumot záró, Az elmúlás kútja című dalhoz a lemezborítóért is felelős Száraz Bence készítette a szöveges videót.
EXODIKON – Az elmúlás kútja (szöveges videó a 2021-es Árnyam útján albumhoz)
A banda még 2004 szeptemberében alakult, majd egy demót (Indulattól irányítva, 2007) és egy EP-t (Végtelenbe zárva, 2011) adtak ki. Az EP utáni turnéidőszakot követően egy hosszabb passzív periódus következett. Végül egy évvel ezelőtt jutottak arra a döntésre, hogy az elmúlt 10 év árnyakkal övezett útját lezárják, elszánták magukat az első nagylemez felvételére. Nem volt tökéletes az időzítés, hiszen épp egy évvel ezelőtt köszöntött be a jelenlegi korlátozott élethelyzet. Ez új kihívást jelentett, és lassította is a folyamatot, de végül a viszontagságos időket átvészelve sikerült elkészíteni az anyagot.

A felvételekben több stúdió is a közreműködött. Az ének felvétele és a gitár reamp a budapesti Bresaolában zajlott Nóniusz Gábor segítségével, a dob, basszus, mix és maszter munkálatok pedig a No Silence-ben Simon István vezetésével. Köszönjük szépen mindkettőjüknek a munkát! A borító Száraz Bence munkája, aki az album hangulatát és gondolatvilágát hűen tükröző monokróm színvilágú alkotást nyújtott át számunkra – ezért hatalmas köszönet illeti!

A dalok szövegvilágában nincs összefüggő koncepció, az egyedüli kapcsolat közöttük az, hogy mindegyik az emberi elme sötét oldalainak kivetüléseit önti valamilyen formába.EXODIKON – Árnyam útján
(05/xx – H-Music / HammerWorld)

01. Introverzió
02. Árnyam útján
03. Önpusztító látomás
04. Oximoron
05. Öntudatlan
06. Kiürülve
07. Az univerzum tükre
08. Tudatfeletti
09. Az elmúlás kútja

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.