Skip to content

EVERTURE – Amikor a kontaktlencsék súlyos tüneteket okoznak

A Kokkolában székelő Everture a 2021-es Emerge debütáló albumával a finn lemezlisták 31. helyéig jutott, a kislemezei pedig folyamatosan felbukkantak a nemzetközi lejátszási listákon. Így egyértelmű, hogy a zenekar a 2024-re várható második stúdióalbumával már a világ minden pontján szeretné letenni a névjegyét. Addig is, egy újabb kislemezt mutatott be a formáció, az Evil Eyes szerzeményhez ráadásul egy videóklip is készült.

„Az Evil Eyes szövege a hátunk mögött elkövetett megkérdőjelezhető cselekedetekről szól – jelentette ki a dal mondanivalójáról Jere Kuokkanen, a zenekar szövegírója és énekese. – A narrátor tisztában van az ilyen cselekedetek igazságtalanságával, és véleménye szerint mindenki megérdemli azt, hogy megismerje a megkérdőjelezhető igazságot. Az eredeti dalszövegek gyakorlatilag együltő helyben íródtak, így az első szövegek nagyjából egy óra alatt készültek el. A végleges dalszöveg az eredetinek a legnagyobb részét tartalmazza. Ennek köszönhetően a dalszöveg írásakor felszínre került érzelmek nagyon is jelen vannak az elkészült dalban.”

Az énekes a videóklip elkészítésének körülményeiről is ejtett néhány szót:

„Az Evil Eyes – vagy ahogy a kokkolaiak nevezik, Ilikiät silimät – dalhoz egy lenyűgöző klip is készült, de a szerzemény címének szellemében a vártnál kissé nagyobb kihívásnak bizonyult az elkészítése. Természetesen a forgatásokról eszembe jutottak azok a gonosz tekintetek. A videóhoz használt színes kontaktlencsék néhányunknál elég súlyos tüneteket okoztak. Idegesek voltunk, hogy vajon a rendelkezésünkre álló korlátozott idő alatt sikerül-e elvégeznünk a munkát. Maga a forgatási nap azonban nagyon hatékonynak bizonyult, remek felvételeket készítettünk. Ráadásul, az egész nap folyamán nagyon jól éreztük magunkat. Nagy köszönet Tomi Salminennek a Tojusa Mediától a kreatív munkájáért!”

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw