ENTRÓPIA ARCHITEKTÚRA – Az első videoklip: Jeges

Több mint évtizedes munkásságának első videoklipjével jelentkezett az Entrópia Architektúra.

Az Entrópia Architektúra munkásságát sok jelzővel próbálták (és próbáljuk) kategorizálni. Hívták indusztriálnak, rituál rocknak, experimentálnak még paramentálnak is. Az effajta kategorizálás e helyütt leginkább Schrödinger macskájára emlékeztet, a kategorizálás eredménye merőben függ a kategorizálás folyamatától.

A Jeges dalunk klipjét februárban vettük fel a Minus Film csapatával. Talán a képkockákon látszik is, hogy küzdöttünk az időjárási szélsőségekkel, tapasztaltunk a munka folyamán szenvedést és boldogságot is. A klip maga a bhávacsakra 12 létállapotát mutatja be. Ez a szamszára tibeti szimbolikus ábrázolása. Tervezünk ezzel kapcsolatban egy podcastet, amelyen belül részletesebben kifejtjük a lényegi részeket, de szeretnénk a hallgatóságra bízni az értelmezést. A videó egy háromrészes anyag első állomása, folytatása következik…

www.facebook.com/entropia.architektura
…A zenekartagokon kívül Szabó Ervin is szerepel a klipben, ő az Entrópia Architektúra életében fontos szereplő, a kezdetek óta velünk van, a klipben is hatalmasat megy.

A lemezünk végleges verziója is épp elkészült a pandémia alatt, jelenleg kiadót keresünk hozzá. Egy kultikus industrial/noise szereplő is segített a maszterelésben, a faUStból és az Ulam Batorból ismert Amaury Cambuzat.


KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.
Shattering Reflection címmel április 1-jén jelenik meg a régisulis speed/thrash metalt játszó belga Evil Invaders harmadik albuma, a 2017-es Feed Me Violence utódja. A Francesco Paoli producerrel felvett 10 dalos lemez első előzetese a videoklippel kísért In Deepest Black dal.