Skip to content

ENDORFIN – Erdős Virág versét zenésítette meg a felvidéki csapat: Meztelen valóság

Erdős Virág versét, a Meztelen valóságot zenésítette meg a felvidéki endorfin zenekar. A Papp Viki énekesnő vezette csapat szeptemberben mutatta be az új felállását, akkor a ne/vess/meg dalt tették közzé, a Meztelen valóság pedig a galántai Gila stúdióban rögzített két friss felvételük egyike.

Papp Viki:
Egy klasszikus és egy kortárs költő versét zenésítettük meg, ezeket vittük stúdióba. A Meztelen valóság úgy született meg, hogy Ádám, a basszusgitárosunk éppen improvizálgatott, amikor a gitárosunk, Kevin meghallott egy részt, amely nagyon megtetszett neki. Kérte Ádámot, hogy játssza el újra, így született meg a főriff. Én pedig előhúztam a telefonomból ezt a szöveget és teljesen passzolt a zenéhez. Ilyen gyöngyszemeket őrzök a jegyzeteimben… Nagyon spontán történt az egész, ráolvadtak a sorok a zenére…

A dal üzenetéről:Sokszínű a világ! Fogadd el, vagy engedd el, ami idegen számodra, de ne bántsd! Az üzenet része többek között még az is, hogy tök normális, ha nem csak mézesmázas napjaid vannak… Nem vagy egyedül. Hasonló megpróbáltatások érnek másokat is, sosem tudhatod, hogy embertársad, aki mellé leülsz a buszon, mit él meg éppen. A dalba Erdős Virág verse után belecsempésztünk egy mondókát is… de ezt már nem fogom túlmagyarázni. Mindenkihez szól a dal!


www.facebook.com/endorfinzenekar

ENDORFIN – Meztelen valóság (2020)

A másik felvétel egy Radnóti Miklós vers, a Szerelmi ciklus megzenésítése.

„Már a ne/vess/meg c. dalunkat is klippel szerettük volna bemutatni, a forgatásban közreműködő művészek viszont a határon túlról vannak, így a biztonsági előírások és a karantén miatt már áprilistól húzódik a dolog. Ezért rugalmasnak kell lennünk, kicsit átszerveztük a naptárunkat, és kerestünk egy másik alternatívát.”ENDORFIN – ne/vess/meg (2020)
A zenekar az elmúlt közel két évben állandó átalakuláson ment át, a tempo.sk-nak Viki így fogalmazott:

Tavaly nyáron volt egy búcsúkoncertünk Bubuval (Ibos Bálint – hegedű, ének), majd lassan az öcsém, Papp Marci is ‘elszivárgott’. Ketten maradtunk Ádival, s szükségét éreztük, hogy megosszuk köreinket egy új zenésztárssal. Kevin már korábban is rám írt… De valahogy így kezdte: ‘Szia cica’… Ezután nem gondoltam volna, hogy tényleg a zenekar miatt szeretne csatlakozni, ezért egy ideig figyelmen kívül hagytam.

De tetszettek a videói, ahogy a technikája is, így később elhívtuk egy próbára. Most pont egy éve gazdagítja az endorfint játékával és humorával. Nagyszerű zenésztárs. Balázs pedig idén januárban csatlakozott, őt már régen kiszemeltük magunknak – nem véletlenül. Mostanra érzem azt, hogy ezt a zenekart így, ugyanezekkel az emberekkel jó sokáig szeretném művelni.


endorfin:
Papp Viki – ének, gitár
Rajkó Kevin – elektromos gitár, ének
Hranyó Ádám – basszusgitár
Ambrúzs Balázs – dob
KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw