Skip to content

Első magyar nyelvű dalával jelentkezik a THE BUTCHERS

A 2012-ben alakult Szlovákiából származó The Butchers zenekar a stoner rock műfaj körül mozog. A zenekar a 11 év alatt már kiadott 2 albumot és kettő kislemezt. Többször játszottak már Magyarországon, Csehországban, valamint felléptek már Lengyelországban és Szlovéniában is. A somorjai The Butchers sokak számára olyan zenekar ként ismert, amely angol szövegekkel dolgozik. 2023 nyarán viszont a srácok újra stúdióba vonultak, hogy többek közt rögzítsék első magyar nyelvű dalukat.

A Kirobbanok című szám szövegének központi témája a düh és annak megélése, és szerzőjének Hushegyi János önismereti munkájának egy részét foglalja össze.

„Nem volt egyszerű magyar szöveget írni, talán duplán kritikus voltam magamhoz, mivel az anyanyelvemen kellett alkotnom és tényleg jó munkát szerettem volna elvégezni. Sokat dolgoztam vele, kerestem a megfelelő szavakat, rímeket, hogy minél pontosabban le tudjam írni a bennem zajló gondolatokat” – árulta el Hushegyi János.

.
A dal a galántai Gila stúdióban lett feljátszva Szabó Ádám hangmérnök felügyelete alatt. A videóklipet Jakub Horňák forgatta és a zenekar frontembere Hushegyi András vágta össze, aki a következőt árulta el az alkotói folyamatról:

„Fontos számunkra, hogy mindig tudjunk valami újat és érdekeset alkotni. Nem akarunk csak egy helyen állni, néha ki kell mozdulnunk a komfort zónánkból. Erről szólt a Kirobbanok című dalunk megírása is. A 11 év alatt többször felmerült a téma, hogy írhatnánk magyar szöveget, de valahogy sosem tudtunk előbbre jutni. A dalnak és szövegnek természetesen kell megszületnie, nem lehet erőltetni az alkotási folyamatot, mert az úgy elveszítheti a hitelességét. Ezért is volt nagyon izgalmas, amikor János bemutatta szöveget és láttuk, hogy az a dal, amin több hónapot dolgoztunk egyszeriben összeállt egy egésszé. Szerintem ezek azok a pillanatok, ami miatt érdemes zenét alkotni”

A zenekar már 2023 elején is megjelenített egy magyar dalt, amely a szintén Szlovákiából származó Rómeó Vérzik zenekar Nem szeretem című dalának a feldolgozása volt. Ez a dal aztán felkerült a feldolgozásokat tartalmazó Tiéd, miénk, övé című Rómeó Vérzik lemezre is.

Legközelebb a The Butchers a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban fog fellépni december 2-án.

nka
KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw