Skip to content

Elhunyt Wayne Swinny

59 éves korában elhunyt Wayne Swinny, az amerikai Saliva gitárosa és alapító tagja. A zenekar a közösségi média felületein jelentette be a szomorú hírt:

„Nagy szomorúsággal tudatjuk testvérünk, Wayne Swinny elhunytát. Wayne egy spontán agyvérzés következtében hunyt el, miközben turnén voltunk. A temetési előkészületek részleteit hamarosan közölni fogjuk. Wayne mindenkinek hiányozni fog, akik csak ismerték őt. Szeretünk téged, Wayne!”

Információk szerint a zenekarral turnézó gitárosra kedd reggel találtak rá, miután rohamot kapott. Azonnal kórházba szállították, ahol spontán agyvérzést diagnosztizáltak nála. Wayne Swinny az intenzív osztályra került, ahol szerdán elhunyt.

„Még abban sem vagyok biztos, hogy most mit kellene gondolnom vagy éreznem – írta közleményében a frontember Bobby Amaru. – Fáj a szívem Wayne családja, barátai és mindenki miatt, akinek csak volt szerencséje a környezetében lenni. Fáj a szívem a lánya, Nikki miatt. Annyira szerette azt a kislányt. Egy gitárhős volt a színpadon, olyan rock’n’roll vagánysággal, amilyenről a legtöbb gitáros csak álmodik. A színpadon kívül egy büszke apa volt, az Ancient Aliens (Ősi idegenek) szakértője, és egy csodálatos ember, akinek egyetlen ellensége sem volt. Mindent megtett azért, hogy jól tudd érezni magad. Hálás vagyok azért, hogy az életemből közel 12 évet megoszthattam Wayne-nel a színpadon, és ami a legfontosabb: a színpadon kívül is! Isten veled, Wayne! Tudom, hogy még találkozunk!”

Wayne Swinny a ’90-es évek végén alapította meg a Salivát, Josey Scott énekessel, Chris Dabaldo gitárossal, Dave Novotny basszusgitárossal és Paul Crosby dobossal. Miközben a zenekar rengeteg felállásváltozáson ment keresztül, Wayne maradt az egyetlen eredeti tagja a formációnak. A csapat debütáló albuma, a Saliva 1997-ben jelent meg, a legutóbbi lemez, a 10 Lives pedig 2018-ban.

Nyugodj békében, Wayne Swinny!

KERESÉS
Hammerworld No. 350
kapható országszerte!
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. SUMO CYCO
  Bystander (dal)
 2. BLESSED BY A BROKEN HEART
  Shots Fired (dal)
 3. SET IT OFF
  Punching Bag (dal)
 4. FIFTH ANGEL
  When Angels Kill (dal)
 5. SHALLOW SIDE
  The Worst Kind (dal)
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. THY ART IS MURDER
  Join Me In Armageddon (dal)
 2. FUTURE PALACE
  Malphas (dal)
 3. KALLIAS (feat. OLE BØRUD)
  Mouthless Embassy (dal)
 4. HEART OF A COWARD
  Decay (dal)
 5. THE 69 EYES (feat. KAT VON D)
  This Murder Takes Two (dal)
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Pushit (dal)
 2. LAST IN LINE
  Ghost Town (dal)
 3. METALLICA
  Too Far Gone? (dal)
 4. BLESSED BY A BROKEN HEART
  Shots Fired (dal)
 5. C.O.C.
  On The Hunt (Lynyrd Skynyrd cover) (dal)
HAJÓGYÁR x hw