Skip to content

Elhunyt Kevin „Geordie” Walker

64 esztendős korában elhunyt Kevin „Geordie” Walker, a Killing Joke gitárosa.

„Rendkívüli szomorúsággal erősítjük meg, hogy 2023. november 26-án 6 óra 30 perckor, Prágában, agyvérzését követően a családja körében elhunyt a Killing Joke legendás gitárosa, Kevin ’Geordie’ Walker. Meg vagyunk döbbenve. Nyugodj békében testvér!” – olvasható a Killing Joke közösségi oldalán.

Az 1978-ban alakult Killing Joke legelső felállását Jaz Coleman (énekes, billentyűs), Paul Ferguson (dobos), Kevin „Geordie” Walker (gitáros) és Youth (bőgős) tették teljessé. A még napjainkban is aktív zenekar sorai közt az évek során számos változás történt, de Jaz és Geordie mindig a bandában maradtak, így annak összes kiadványán játszottak.

Kevin „Geordie” Walker a Killing Joke mellett tagja volt az 1991-ben alakult, rövid életű Murder Inc. nevű szupergroupnak is, amelyben Paul Ferguson és a KJ bőgőse, Paul Raven mellett Chris Connelly, John Bechdel és Martin Atkins tették teljessé a felállást. 2000-ben Kevin Walker, Chris Connelly és Martin Atkins megalapították a The Damage Manualt, amelynek Jah Wobble is a tagja volt. Kevin és Jah 2004-ben távoztak a formációból.

„Ma reggel kaptam egy telefonhívást, hogy Kevin ’Geordie’ Walker néhány órával ezelőtt, Prágában meghalt a múlt pénteken kapott súlyos agyvérzését követően – erősítette meg a szomorú hírt a zenész egyik közeli barátja, Luca Signorelli. – Nem emlékszem egyetlen olyan pillanatra sem, ami Geordie-val a környezetemben kínos vagy unalmas lett volna. Geordie-ról az a hír járta, hogy durva és esetenként szűkszavú volt azokkal az emberekkel szemben, akik megpróbáltak közeledni hozzá. Ám, a valóság az, hogy nem szerette volna az idejét olyan emberekre fecsérelni, akiket nem kedvelt. És a ’tetszik’ vagy ’nem tetszik’ Geordie számára teljes mértékben ösztönös kérdés volt.”

Egykori zenésztársa, Martin Atkins szűkszavúan közölte a hírt a közösségi oldalán:

„Geordie Walker elhagyta az épületet.”

Nyugodjon békében!

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw