EiLEMA – Rhythm’n’grunge Budapestről, itt az első nagylemez: Attracted To The Light

Uzseka Norbert szerint a budapesti EiLEMA 2019 egyik legjobb dalát adta ki Mother címmel a bemutatkozó EP-jén, a Take Wingen. Most pedig megérkezett a zenekar első albuma is, az Attracted To The Light. Ismerkedj meg vele!

A lemez a Grenma Stúdióban készült Botlik Mátyással, akivel már a Take Wing EP-n is dolgoztak. Az élő hangzás érdekében a sávokat együtt zenélve rögzítették, a nyers felvételeket pedig Sohajda Péter (Standing Waves stúdió, Shapat Terror) keverte, maszterelte. A borító ismét Jakab Péter (Jazzékiel, Klinik Label) munkája, a képeket és a The Woirm Inside dal szöveges videóját pedig Kósa Péter készítette.


www.facebook.com/eilemaband


Babiloni Ronny – basszusgitár
Gugyerás Norbert – gitár/ének
Gyurácz Németh Iván – ének
Szöllősi András – dobok


Mi az életünk olyan szakaszában alapítottunk zenekart, amikor mások abba szokták hagyni, tehát egyfajta fordított utat járunk be – mondta a zenekar a lángolónak a premier kapcsán. – Ez azt is jelenti, hogy nem volt egy előre megtervezett koncepció, hanem hagytuk, hogy a bennünket ért ingerek vezessenek minket.

A lemez maga egyfajta lepkegyűjtemény: olyan karaktereket, történeteket mutat be, akik/amik elszomorítottak, megdöbbentettek vagy éppen feldühítettek minket és ezekből a – sokszor pillanatnyi – érzésekből születtek a dalok.

Nem akarjuk megmondani a frankót és az emberek arcába tolni, hogy ez így és úgy van, pláne nem ítélkezünk, hanem elfogadjuk, hogy az embereknek vannak különböző élethelyzetei, hangulatai, érzései, ezeket próbáljuk megfesteni – úgy, ahogy vannak. Na jó, azért néhány nótában érződik némi salétrom.

EiLEMA – Attracted To The Light (a 2021-es album)

EiLEMA – The Worm Inside (szöveges videó a 2021-es Attracted To The Light albumhoz)

EiLEMA – Mother (a 2019-es Take Wing EP-hez)

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.