Skip to content

EARTHBURNER – Újra aktív Jeremy Wagner bandája

Az Earthburner-t eredetileg 2002-ben alapította a gitáros Jeremy Wagner, amikor a Broken Hope szünetelt. A 2011-ben kiadott háromszámos EP-t követően a zenekar most – egy gyilkos felállással – visszatért! Jeremy mellett ott találjuk Devin Swank énekest (Sanguisugabogg), Mike Miczek dobost (Broken Hope), Tyler Affinito basszusgitárost és tiszteletbeli háttérénekesként a Napalm Death gitárosát, Mitch Harrist. A formáció a mai napon egy új kislemezzel jelentkezett, a Slaves to the Screen című szerzeményhez pedig videó is készült.

„Ez a dal arról íródott, hogy a világunk láthatóan mennyire rá van kattanva arra, milyen új termékek jönnek ki, milyen ruhát kell viselnünk, milyen kajával tömhetjük a kövér arcunkat és milyen baromságok árasztják el a mainstreamet. Az emberek pedig teljesen elmerülnek ezekben – mondta Devin Swank. – Ez egy tökéletes üdvözlet az Earthburner részéről, hiszen mi csak négy srác vagyunk, akik a középső ujjukat a normák arcába dugják és klasszikus death/grindot játszanak. Annyira izgatott vagyok, hogy ez el fog jutni a death/grindot és minden más súlyos dolgot kedvelők fülébe, sőt, az M-Theory Audio segítségével ezen emberek kezeibe is kerülhet.”

„Nagyon izgatott vagyok, hogy az első kislemezünk, a Slaves to the Screen a világ elé kerül – folytatta Jeremy Wagner. – Ez az egyik kedvenc számom az albumon. És mint az album megjelenése előtti szerzemény, úgy érzem, megfelelően képes prezentálni mindazt, amiről az Earthburner szól – és amit az emberek várhatnak a Permanent Dawn albumunktól. Ez a dal annyira kegyetlen és ütős, hogy egyszerűen csak arra késztet, pusztítsam a sz…rságot, ha-ha! Ráadásul a kislemezt kísérő 3D-s animációs videó is rohadtul király lett. Andrea Mantelli, a videó tervezője nagyon odatette!”

A még az idei évben várható Permanent Dawn album producerei Tommy McWilliams (Elegant Weapons) és Jeremy Wagner voltak, a keverést Scott Creekmore (Broken Hope, Putrid Pile, Morta Skuld), a maszterelést pedig Mike Fuller (Obituary, Death, Judas Priest) végezte el.

„Ami a Permanent Dawn albumot illeti, már régóta vártam rá – vallotta be Jeremy. – Mindig is szerettem volna egy Earthburner nagylemezt készíteni. Maximálisan boldog vagyok, hogy a csillagok együtt álltak ehhez… Összeállt álmaim felállása, és megkaptam a lehetőséget, hogy elkészíthessem ezt a debütáló albumot. A ’csillagok együttállásával’ kapcsolatban úgy gondolom, hogy a dolgok okkal történnek, mert az álomfelállásom a tökéletes időben történt. Valamint aláírtunk egy nagyszerű lemezszerződést Marco Barbierivel és az M-Theory Audióval. Ez egy hatalmas, teljes kört lezáró dolog számomra, mert Marco az a fickó, aki eredetileg a Broken Hope-ot is szerződtette a Metal Blade Recordshoz, és óriási hatással volt a zenei utamra. Szóval ez az album számos szempontból különleges. Marco mindig is hitt bennem és a zenémben, és ez a lehető legtöbbet jelenti számomra. Már korábban is említettem, hogy az Earthburner a stílust, a műfajt, a hangolást, az éneket és a puszta robbanó vadságot tekintve egy teljesen másfajta szörnyeteg, mint a Broken Hope. A Terrorizer World Downfall albuma, a régi Napalm Death és mások iránti őrült szeretetem pedig egyértelműen inspirált és valóban arra ösztönzött, hogy valami olyat csináljak, ami hűséges ehhez az über-extrém műfajhoz. Hála a mostohafiamnak, Tylernek, és Devin Swanknak a Sanguisugaboggból, akik tüzet gyújtottak a seggem alatt, hogy az Earthburnert nagyban, teljes értékű módon hozzam vissza. Hatalmas köszönet az eredeti Earthburner EP összes rajongójának, és mindenkinek, aki csak arra várt, hogy a banda egy albummal is jelentkezzen. A lemez 2024-ben fog megjelenni, addig is élvezzétek a Slaves To The Screent! Alig várjuk, hogy meghallgassátok a Permanent Dawn albumot, és bízom benne, hogy mindannyian láthatjátok majd az Earthburnert a színpadon!”

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw