Skip to content

EARTHBURNER – Kezelésbe veszik a füleinket és a szemeinket

Az Earthburner-t eredetileg 2002-ben alapította a gitáros Jeremy Wagner, amikor a Broken Hope szünetelt. A 2011-ben kiadott háromszámos EP-t követően a zenekar idén – egy gyilkos felállással – visszatért! Jeremy mellett ott találjuk Devin Swank énekest (Sanguisugabogg), Mike Miczek dobost (Broken Hope), Tyler Affinito basszusgitárost és tiszteletbeli háttérénekesként a Napalm Death gitárosát, Mitch Harrist. A formáció a mai napon egy új kislemezzel jelentkezett, a Permanent Dawn című szerzeményhez ráadásul Andrea Mantellinek köszönhetően egy videó is készült.

„Boldog szerdát mindenkinek! A mai napon a hallgatók örömére az Earthburner átnyújtja nektek a Permanent Dawnt, a címadó számot a debütáló albumunkról, ami november 8-án jelenik meg az M-Theory Audio gondozásában – mondta Jeremy Wagner. – Emellett a nézők örömére van egy beteg, 3D-animált-vizualizátoros videónk is a Permanent Dawnhoz, hogy a füleitek mellett a szemgolyóitokat is megvilágítsuk. Tekerjétek fel ezt a dalt minden tekintetben 11-esre, és daráljatok tovább!”

„Menj el korán szünetre, ha dolgozol, állj félre a kocsiddal, vágd el a streamet, szállj le a vécéről és hallgasd ezt a sz…t! – tette hozzá meglehetősen szókimondó módon Devin Swank. – És rázzad a kib…ott fejed valamelyik új Earthburnerre!”

A novemberben érkező Permanent Dawn album producerei Tommy McWilliams (Elegant Weapons) és Jeremy Wagner voltak, a keverést Scott Creekmore (Broken Hope, Putrid Pile, Morta Skuld), a maszterelést pedig Mike Fuller (Obituary, Death, Judas Priest) végezte el.

„Ami a Permanent Dawn albumot illeti, már régóta vártam rá – vallotta be Jeremy. – Mindig is szerettem volna egy Earthburner nagylemezt készíteni. Maximálisan boldog vagyok, hogy a csillagok együtt álltak ehhez… Összeállt álmaim felállása, és megkaptam a lehetőséget, hogy elkészíthessem ezt a debütáló albumot. A ’csillagok együttállásával’ kapcsolatban úgy gondolom, hogy a dolgok okkal történnek, mert az álomfelállásom a tökéletes időben történt. Valamint aláírtunk egy nagyszerű lemezszerződést Marco Barbierivel és az M-Theory Audióval. Ez egy hatalmas, teljes kört lezáró dolog számomra, mert Marco az a fickó, aki eredetileg a Broken Hope-ot is szerződtette a Metal Blade Recordshoz, és óriási hatással volt a zenei utamra. Szóval ez az album számos szempontból különleges. Marco mindig is hitt bennem és a zenémben, és ez a lehető legtöbbet jelenti számomra. Már korábban is említettem, hogy az Earthburner a stílust, a műfajt, a hangolást, az éneket és a puszta robbanó vadságot tekintve egy teljesen másfajta szörnyeteg, mint a Broken Hope. A Terrorizer World Downfall albuma, a régi Napalm Death és mások iránti őrült szeretetem pedig egyértelműen inspirált és valóban arra ösztönzött, hogy valami olyat csináljak, ami hűséges ehhez az über-extrém műfajhoz. Hála a mostohafiamnak, Tylernek, és Devin Swanknak a Sanguisugaboggból, akik tüzet gyújtottak a seggem alatt, hogy az Earthburnert nagyban, teljes értékű módon hozzam vissza. Hatalmas köszönet az eredeti Earthburner EP összes rajongójának, és mindenkinek, aki csak arra várt, hogy a banda egy albummal is jelentkezzen. Alig várjuk, hogy meghallgassátok a Permanent Dawn albumot, és bízom benne, hogy mindannyian láthatjátok majd az Earthburnert a színpadon!”

EARTHBURNER – Permanent Dawn
(11/08 – M-Theory Audio)

1. Necrodisiac (feat. Ross Dolan of Immolation)
2. Like Dogs
3. Broken Head
4. Facelift
5. Permanent Dawn
6. Uncreation
7. Perception For Profit
8. Cadaveric Coprophagia
9. Hunger Pains
10. Slaves To The Screen
11. Positive Outlook (C.O.C. cover feat. Jake Cannavale of Vixen Maw)

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw