Skip to content

DUFF McKAGAN – Mindenkinek kell egy világítótorony

A Guns N’ Roses zenésze, Duff McKagan bejelentette új, harmadik szólóalbumának megjelenési dátumát. Az október 20-ára tervezett Lighthouse lemezen olyan vendégzenészek is közreműködnek, mint Slash, Jerry Cantrell vagy Iggy Pop.

„Az összeomlás… a hullámok tetőzése, mindennek az átszakadása, ami körülvesz. Az élet néha feldob bennünket, és érezzük a kényelem utáni vágyat és az otthon vonzását. Egy hajó, amely játékszerként hánykolódik a partfokon, a vitorlái elszakadnak, a fa nyög a ballasztok csikorgásától… egy lélek, amely minden erejével próbál békére és központra lelni” – olvasható a zenész sajtóközleményében.

Duff McKagan 2019-ben, az otthoni stúdiójában kezdett el dolgozni az albumon, Martin Feveyear producer segítségével. A teljes lemezt megelőzően májusban egy háromszámos EP-vel jelentkezett, This Is The Song címmel.

„Keress egy világítótornyot! Nekem megvan a világítótornyom… a jelzőfénye forog a sötétségben a gondoskodás, a szeretet, a nevetés melegével, ígéretével és mindennel együtt, ami igaz. Nem akarsz a világítótornyom lenni, fényt adni nekem és hazavinni engem?”

A korongról máris meghallgatható a címadó szerzemény.

„Valahogy rátaláltam arra a helyre, ahol jól érzem magam, és ahogyan szeretem, ha a saját zeném szól – írta Duff McKagan a weboldalán a lemezről. – Ezek tényleg csak egyszerű punk dalok, csupaszon, anélkül, hogy ordítanék. A témák széles skálát ölelnek fel, de ezt látni és hallani fogjátok. Az ötlet, hogy a lemezt a feleségemhez szóló ódával kezdjem, és az élethez szóló ódával fejezzem be, kodifikálja azt a két dolgot, amit a legjobban szeretek. Remélem, srácok, vágjátok, amit hallani fogtok!”

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw