Skip to content

DREAM THEATER – Videoklip is született a második új dalhoz: Invisible Monster

A View From The Top Of The World címmel október 22-én lát napvilágot a Dream Theater új stúdióalbuma, a 2019-es Distance Over Time utódja, második előzetesként pedig az Invisible Monster című dallal lehet barátkozni, amelyhez William „Wombat” Felch (Mudvayne, Hellyeah, Crobot, Static-X, Nefariant) készített videót.

John Petrucci:Az Invisible Monster már azután íródott, hogy egy csomó anyagunk megszületett. A zene nagy része szuper energikus és tempós volt, Mike (Mike Mangini dobos) pedig azt javasolta, hogy csináljunk valamit, ami kicsit más. Így hát elkezdtünk dolgozni egy inkább középtempós dalon. A fogós témája, a riffje és a dallama is hamar formát öltött. A Pull Me Under dalhoz tudnám hasonlítani, mert annak idején azt is épp csak elkezdtük játszani, már ki is alakult… ‘Hű, ez király’. Vannak olyan szerencsés pillanatok, amikor ez megtörténik. A szövege arról szól, hogy a szorongás miképpen gyötri meg az embert. Mintha egy láthatatlan szörnyeteg ütne. Nem látod, de mindig a nyomodban jár.

Az októberi HammerWorld magazinban John Myung basszusgitárossal is találsz majd interjút.

www.facebook.com/dreamtheater
Az új album producere a gitáros John Petrucci volt, a hangmérnöki és kiegészítő produceri munkát James „Jimmy T” Meslin végezte, a keverés/maszterelés pedig Andy Sneap munkája. A 7 dalos, 70 percnyi zenét tartalmazó lemez borítóját ezúttal is Hugh Syme (Rush, Iron Maiden, Stone Sour) készítette.


A Dream Theater éppen egy teltházas világkörüli turné közepén járt a Distance Over Time című legutóbbi albumuk és a Scenes From A Memory lemez 20. évfordulójának megtámogatására, amikor a globális járvány megállította a világot. A zenészek hamarosan otthon találták magukat, James LaBrie énekes Kanadában, a csapat többi tagja pedig az Államokban. A sors úgy hozta, hogy épp akkor fejezték be a DTHQ (Dream Theater Headquarters) megépítését – ez egy kombinált stúdió, próbaterem, vezérlőterem és felszerelésraktár. Mivel LaBrie Kanadában tartózkodott, eleinte Zoom segítségével tudott csak részt venni a kreatív munkában, majd idén márciusban elrepült New Yorkba, ott karanténba vonult, utána pedig Petrucci irányításával felénekelte a dalokat.


John Petrucci: „Egyszerűen csak szeretünk zenélni, játszani a hangszereinken. Ez sosem múlik el. Szeretek kreatív lenni, dalokat, témákat írni, egyúttal megmozgatni az agyamnak ezt a részét. Hosszú idő óta képesek vagyunk erre, mégsem vesszük természetesnek. És valahányszor összejövünk, tudjuk, hogy nem okozhatunk csalódást, sem magunknak, sem a rajongóinknak, így még keményebben próbálkozunk.

James LaBrie:Minden albumhoz úgy állunk hozzá, mintha az lenne az első. Ez egy nagyszerű utazás volt eddig is, de nem fogjuk abbahagyni.
DREAM THEATER – Invisible Monster (a 2021-es album előzeteseként)

DREAM THEATER – The Alien (a 2021-es album előzeteseként)
https://www.youtube.com/watch?v=6C8zh43HmcyIsWKQhen7Dt

DREAM THEATER – A View From The Top Of The World
(10/22 – InsideOut Music/Sony Music )

01. The Alien (9:32)
02. Answering The Call (7:35)
03. Invisible Monster (6:31)
04. Sleeping Giant (10:05)
05. Transcending Time (6:25)
06. Awaken The Master (9:47)
07. A View From The Top Of The World (20:24)


KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw