DRACONIAN – Új videoklip a gothic/doom csapattól: The Sethian

Under A Godless Veil címmel tavaly ősszel jelent meg az énekesnős doom/gothic metalt játszó svéd Draconian hetedik albuma – napra pontosan 5 évvel az elődje, a Sovran lemez után.

A Sovran albumon mutatkozott be Heike Langhans énekesnő, a 2020-as lemez The Sethian dalához pedig most egy hivatalos klip született. Ismerkedj meg vele!


www.facebook.com/draconianofficial


DRACONIAN – The Sethian (a 2020-as Under A Godless Veil albumhoz)

DRACONIAN – Under A Godless Veil (a 2020-as album)
Heike Langhans énekesnő:A Sleepwalkers dal a szívem csücske az új lemezünkről. Olyan, akár egy törékeny, kecses rekviem önmagunk számára… Nagyon jól megragadja egy elveszett, kimerült lélek érzéseit.DRACONIAN – Sleepwalkers (a 2020-as Under A Godless Veil albumhoz)


Johan Ericson gitáros:A Moon Over Sabaoth egy olyan dal, amely lassacskán jut el a célállomásig. Monoton doom riffelés van benne, jó súlyos dobokkal. Anders Jacobsson nyers, nekikeseredett éneke végül egy szinte himnikus refrénig vezeti el a hallgatót. We stand tall…DRACONIAN – Moon Over Sabaoth (szöveges videó a 2020-as Under A Godless Veil albumhoz)


Heike:Kétségtelen, hogy a The Sacrificial Flame az egyik legsúlyosabb szám az új lemezen. A régisulis riffekkel és a hangulatával arra emlékeztet engem, hogy miért is kapott el annyira annak idején a doom metal. Egy komor és konfrontatív himnusz, amely felkavar és némán válaszokat követel. Továbbá ez az egyik kedvenc énekesi előadásom Anderstől ezen a lemezen.


DRACONIAN – The Sacrificial Flame (szöveges videó a 2020-as Under A Godless Veil albumhoz)


Anders Jacobsson énekes:Elsőként a Sorrow Of Sophia szövege készült el az új lemezhez, de egyben ez volt az egyik legelső kész nóta is. Ez még évekkel ezelőtt történt, és emlékszem, akkoriban láttam Terence McKenna egy előadását a gnosztikus kozmológiáról. Szófia istennő megpróbáltatásairól beszélt és ez a történet nagyon mélyen megérintett. Már volt néhány friss dalötlet Johantól és úgy gondoltam, hogy ezzel a szomorú, szívfacsaró történettel valamit kezdenünk kell. Végeredményben az egész lemezt ez a történet inspirálta és minden itt, ezzel a dallal indult.DRACONIAN – Sorrow Of Sophia (szöveges videó a 2020-as Under A Godless Veil albumhoz)

DRACONIAN – Lustrous Heart (szöveges videó a 2020-as Under A Godless Veil albumhoz)

DRACONIAN – Under A Godless Veil
(10/30 – Napalm Records)

01. Sorrow Of Sophia
02. The Sacrificial Flame
03. Lustrous Heart
04. Sleepwalkers
05. Moon Over Sabaoth
06. Burial Fields
07. The Sethian
08. Claw Marks On The Throne
09. Night Visitor
10. Ascend Into Darkness

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.