Skip to content

DRACONIAN – 5 év után új album jön a svéd gothic/doom csapattól, új dal és klip: Sleepwalkers

Under A Godless Veil címmel október 30-án, pénteken jelenik meg az énekesnős doom/gothic metalt játszó svéd Draconian hetedik albuma – napra pontosan 5 évvel az elődje, a Sovran lemez után.

A Sovran albumon mutatkozott be Heike Langhans énekesnő, a 2020-as album utolsó előzeteseként pedig máris megismerkedhetsz a klippel kísért Sleepwalkers dallal. A csapat szerint az Under A Godless Veil messze az eddigi legváltozatosabb lemezük lesz.


Heike Langhans énekesnő:A Sleepwalkers dal a szívem csücske az új lemezünkről. Olyan, akár egy törékeny, kecses rekviem önmagunk számára… Nagyon jól megragadja egy elveszett, kimerült lélek érzéseit.


www.facebook.com/draconianofficialDRACONIAN – Sleepwalkers (a 2020-as Under A Godless Veil albumhoz)

Johan Ericson gitáros:A Moon Over Sabaoth egy olyan dal, amely lassacskán jut el a célállomásig. Monoton doom riffelés van benne, jó súlyos dobokkal. Anders Jacobsson nyers, nekikeseredett éneke végül egy szinte himnikus refrénig vezeti el a hallgatót. We stand tall…DRACONIAN – Moon Over Sabaoth (szöveges videó a 2020-as Under A Godless Veil albumhoz)

Heike: „Kétségtelen, hogy a The Sacrifial Flame az egyik legsúlyosabb szám az új lemezen. A régisulis riffekkel és a hangulatával arra emlékeztet engem, hogy miért is kapott el annyira annak idején a doom metal. Egy komor és konfrontatív himnusz, amely felkavar és némán válaszokat követel. Továbbá ez az egyik kedvenc énekesi előadásom Anderstől ezen a lemezen.”


DRACONIAN – The Sacrificial Flame (szöveges videó a 2020-as Under A Godless Veil albumhoz)Anders Jacobsson énekes: „Elsőként a Sorrow Of Sophia szövege készült el az új lemezhez, de egyben ez volt az egyik legelső kész nóta is. Ez még évekkel ezelőtt történt, és emlékszem, akkoriban láttam Terence McKenna egy előadását a gnosztikus kozmológiáról. Szófia istennő megpróbáltatásairól beszélt és ez a történet nagyon mélyen megérintett. Már volt néhány friss dalötlet Johantól és úgy gondoltam, hogy ezzel a szomorú, szívfacsaró történettel valamit kezdenünk kell. Végeredményben az egész lemezt ez a történet inspirálta és minden itt, ezzel a dallal indult.”DRACONIAN – Sorrow Of Sophia (szöveges videó a 2020-as Under A Godless Veil albumhoz)DRACONIAN – Lustrous Heart (szöveges videó a 2020-as Under A Godless Veil albumhoz)


DRACONIAN – Under A Godless Veil
(10/30 – Napalm Records)

01. Sorrow Of Sophia
02. The Sacrificial Flame
03. Lustrous Heart
04. Sleepwalkers
05. Moon Over Sabaoth
06. Burial Fields
07. The Sethian
08. Claw Marks On The Throne
09. Night Visitor
10. Ascend Into DarknessKERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw