Skip to content

DIVENT. – Minden, ami most kell

A Divent. egy energikus, négy fiatalból álló, magyar nyelvű, budapesti modern metal formáció progresszív elemekkel, női tiszta és extrém vokálokkal. A zenekar 2023 januárjában alakult, a szeptemberi Demofób dal után múlt pénteken pedig meg is jelent a “Minden, ami most kell” című EP-jük.

„Ezzel az EP-vel szeretnénk megmutatni hogy kik is vagyunk, milyen zenét játszunk és mi várható tőlünk a jövőben. Mind a három szám különbözik egymástól a maga módján. A Demofób a tömegtől való félelemről, az elveszettségről és a kívülállóságról szól melyet nyomatékosít a scream vokál és színes zenei világ. Az Idegen című dal ugyanúgy egy sötét témát, egy személynek, aki fontos, az elvesztését/idegenné válását mutatja be. Ezt a számot jellemzi legjobban talán a progresszív és bipoláris zenei téma és szerkezet a kislemezen lévő számok közül. A Játssz! című számunk mind mondanivalóban, mind hangulatában eltér az előző számoktól. Az eddigi negatív érzelmeket elfelejtetve arra biztat, hogy folytassuk utunkat, és hogy ha valamit megálmodunk, nem szabhat semmi se határt, kivéve csak saját magunk.”

A dalok szövegét Mihalovics Gréta énekes, a zenét Kusinka Márton gitáros, Tordai Levente dobos és Kresák Kornél gitáros írta.

.
„A “Minden, ami most kell” kislemez tökéletesen összefoglalja a zenekar lelkületét/mondanivalóját. Mindig vannak, és mindig lesznek akadályok melyektől sokszor úgy érezzük, hogy egyedül kevesek lennénk, és a sok csalódástól már bízni sem tudunk másokban. De az igaz álmaink mindig megmaradnak nekünk, és ha ezeket tényleg akarjuk, csak mi magunk lehetünk az a bizonyos úton álló akadály. A zenekar élete azonban itt semmiképp nem áll meg, ugyanis az elkövetkezendőkben arra fogunk törekedni, hogy még több oldalát megmutassuk a Divent.-nek mind új számok keretein belül és élőben, a közönség előtt is, remélhetőleg minél több helyszínen. ”

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61550416230971
Instagram: https://instagram.com/divent.official
TikTok: https://www.tiktok.com/@divent.official
Spotify: https://open.spotify.com/album/0kxEVZ4urAndvkcb6sA7cc

nka
KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. HANABIE.
  Reborn Superstar!
 2. NEMOPHILA
  Evolve
 3. BAND-MAID
  Unseen World
 4. TRIDENT
  Advance Generation
 5. FATE GEAR
  The Sky Prison
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw