Skip to content

DIRTY SLIPPERS – Három nemzetközi sztárproducerrel készül az új anyag

Új lemezen dolgozik a Dirty Slippers zenekar.

„Szinte hihetetlen, de mégis igaz, a Lobó-Szalóky Lázár vezette Dirty Slippers zenekar a karantén alatt kezdett el dolgozni soron következő nagylemezén, amelyen nem akármilyen közreműködői gárda segíti a munkájukat. De, hogy miként jutott el Lázár már 19 éves korában az USA-ba lemezt készíteni, hogyan követte ezt több sikeres Európa turné és miként vált hazánk egyik legtöbbet fellépő zenészévé és mi kellett ahhoz, hogy három sztárproducer figyelmét is felkeltsék a munkájukkal?

Már gyerekkoromban tudtam, hogy mindent a zene alá fogok rendelni. Minden percben, még a gimnáziumi éveim alatt is, a matek füzetem hátuljára jegyzeteltem a nagy terveket, ötleteket és célokat. Minden zsebpénzemet arra költöttem, hogy külföldi kiadóknak küldjem el a demóinkat. A postán szerintem egy idő után már nevettek is rajtam…

www.facebook.com/dirtyslippers

…19 évesen, az első egyetemi évemet követően kaptunk meghívást Clevelandbe, egy fantasztikus hangstúdióba, ahol elkészítettük az első nagylemezünket. A kiadó jelezte, hogy válasszunk producert az anyaghoz, így el sem tudom mondani mekkora öröm volt, hogy George Shillinggel kezdhettünk el dolgozni, aki olyan világsztárokkal dolgozott és dolgozik, mint az Oasis, Boy George, Mike Oldfield vagy a Primal Scream. Az első lemezünk megjelenése után pedig jöttek az Európa turnék, tavalyelőtt megjelent az első szólódalom Angliában is, amit több telefonos rádióinterjú is követett.

A fantasztikus dolgok pedig folytatódtak. Az angol kiadónknak és managementünknek hála megismertük előbb Tim Palmert, a Bon Jovi és a U2 producerét, majd a koronavírus alatt Beau Vallist, aki Beyoncé és Pharrell Williams producere. Ők hárman segítik az új nagylemezünkön való munkát, amely kapcsán bátran elmondhatom, hogy a zenekar visszatalált arra az igazi rockzenei útra, amelyről némiképp sajnos letért az előző nagylemezen, az akkori felállás miatt. Az akkori billentyűsünknek túl sok teret adtam, aminek a vége egy elektronikusabb hangzás lett, amely egyáltalán nem állt nekünk jól.

George, Tim és Beau szakmai hozzáértése pedig megkérdőjelezhetetlen, az pedig csoda, amit a dalokba beletesznek. A java pedig még csak hátra van, hamarosan több olyan bejelentésünk is lesz, amire itthon nagyon sokan fel fogják kapni a fejüket.


A Tim Palmerrel készült Nyitva című dal:


KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw