DIRTY CANVAS – Klippel a fiatal rock’n’rollerek első magyar nyelvű dala: Törj ki

Törj ki címmel és egy klip kíséretében mutatta be első magyar nyelvű dalát a pár éve létező Dirty Canvas. A fiatal rock’n’rollerekből álló zenekar már több EP és single után egy magyar nyelvű albumon dolgozik.

A várva várt Törj ki, frissen, ropogósan a stúdióból! Zenekarunk és a magyar dalszövegírás első közös szerelemgyereke, de talán nem az utolsó… Az első magyar nyelvű albumunk előfutára ez a dal.

Teljen a következő pár nap a hangolódás jegyében, hiszen a szombati Dirty Canvas akusztik – Kisház Stream koncerten meghallgathatod élőben is. Mi már nagyon várjuk!


www.facebook.com/DirtyCanvasBand
A zenekarunk 2016-ban alakult, kezdetben négy taggal: Huff Zalán (ének/gitár), Szilágyi Zsombor (gitár), Nagy Gergely (basszusgitár), és Tóth Márk (dobok). Később csatlakozott hozzánk Kiss Norbert billentyűs, akivel kerek egész lettünk. Az elejétől fogva az irányadó műfaj a klasszikus rock, a blues rock, és úgy összességében a ’60-as, ’70-es évek életérzése. Abból az időszakból merítünk, viszont a saját szájízünkre formálva a dolgokat… Blues és rock a kiinduló pont, de a végén egy Dirty Canvas dal születik. Odafigyelünk a modern hangzásra, de keressük az arany középutat a vintage és a modern között.


Ahogy eddig, úgy a Törj ki című dalunknál is a ’60-as, ’70-es évek életérzése volt az irányadó, azonban ez most valami más. Egy ideje felvetettük, hogy magyar zenekarként, magyar közönségünknek csak angol nyelvű zenét játszani vajon mennyire helytálló. Igyekeztünk önazonosak maradni minden dalunk induló ötletétől a megjelenéséig, színpadra kerüléséig. Eredetileg az angol nyelven írodott dalainkkal a még hitelesebb hangzást szerettük volna elérni.

A magyar szövegű dalírás ötletének megszületésétől motanáig már több magyar dal is a repertoárunkban van, ez lesz az első, amit megismertetünk a közönséggel is.

A dal különösen hozzánk nőtt, hatalmas gonddal építgettük lépésről lépésre.
Mit is közvetíthetne szívünkhöz közelebbállót most, mint a szürke hétköznapok világából való ‘kitörést’. Az ismert pandémiás körülmények mindenkit a határokig sodortak már. A hatalmas tétlenség, magány, elcsendesülés éve után reménykedve az előttünk álló tartalmas szezonban, amolyan szezonnyitó ajándékként adjuk a Törj ki dalt a hallgatóságunknak.

Kitörés, amit mindannyian régóta várunk már. Mi azért, hogy a színpadon zenélhessünk Nektek, ti pedig, hogy egy-egy átdolgozott hét után kiengedhessetek kicsit. Mindemellett gondolhatunk valamiféle belső kitörésre. Ha még egy kicsit várnunk is kell a személyes találkozásra, a Törj ki talán megadhatja azt a belső kiszakadást, amire már több mint egy éve várakozunk mindannyian. Szeretne valami más alternatívát kínálni az elmúlt év minden nehézsége ellenére.

A videóklipel szeretnénk átadni azt a szabadságérzetet, ami után annyira vágyakozik már mindenki. Meglehet, most még várnunk kell türelemmel az igazi szabadságra, de legalább már hangolódhatunk a közelgő kitörésre… Sőt az első koncertig még a dalszöveget is megtanulhatjuk, hogy aztán, amikor beérik a türelem gyümölcse végre együtt énekelhessük első magyar szövegű dalunkat is.”

‘Törj ki, ne félj, mond mire vársz még?


DIRTY CANVAS – Törj ki (albumelőzetes, 2021)


A Kisház Stream történetében először játszik zenekar a kamerák előtt.. fogadjátok sok-sok szeretettel a Dirty Canvas zenekart, akik áthangszerelt, akusztikus műsorukkal szórakoztatják majd vendégeinket. Most jelent meg a srácok Törj ki című dala, amely az első magyar szövegű számuk, ez szintén hallható lesz a Kisház Streamben. Várunk mindenkit szeretettel!

Az esemény Facebook oldala


KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.