Skip to content

DEMONSTEALER – A gyűlölet dala

A Sahil Makhija által vezetett Demonstealer nevezetű projekt bemutatta a Monolith of Hate című dalt a hamarosan megjelenő The Propaganda Machine lemezről. A szerzeményben közreműködik Anabelle Iratni billentyűs (Veile, ex-Cradle of Filth), Hannes Grossmann dobos (Alkaloid, Triptykon, Blotted Science) és Dominic „Forest” Lapointe basszusgitáros (First Fragment, Augury, ex-Beyond Creation).

„Van egy gyönyörű kettősség ebben a számban, ahogy az gyakran az emberi létben is megfigyelhető – fűzte a Monolith of Hate-hez Anabelle Iratni. – Nagyon természetes folyamat volt a billentyűs témák megírása, végig jól illeszkednek az umbrához.”

„Zeneileg ez az egyik leggyorsabb dal az albumon, ugyanakkor a legdallamosabb is – folytatta Sahil Makhija. – Szövegileg a világunk jelenlegi állapotáról szól, és arról, hogy mennyire tele van gyűlölettel. A politikai megosztottságról, de főképp a gyűlöletről. Én Indiában élek, amely a legtöbb országhoz hasonlóan a gyűlölet hullámaival küzd. A politikusok és a vallási vezetők folyamatosan szítják a kisebbségek elleni gyűlöletet. Ez felemészt bennünket, hiszen minden nap szörnyű híreket és bűncselekményeket látunk. Amióta a jobboldali hindu nacionalista párt került hatalomra Indiában, megszaporodott a kisebbségek elleni bűncselekmények száma: diákok ellen követtek el támadásokat, újságírókat és aktivistákat börtönöztek be, és így tovább. Több száz embert foglalkoztatnak az informatikai részlegükben, akiknek egyetlen feladatuk a propaganda és a gyűlölet online terjesztése. Még Bollywoodot sem kímélik. Ez egy igazi sz…keverés, és ez a dal a mai világban tapasztalható gyűlöletet tükrözi.”

A március 31-én a Black Lion Records gondozásában megjelenő Propaganda Machine lemezen Martino Garattoni basszusgitáros (Ne Obliviscaris, Ancient Bards) és Ken Bedene dobos (Aborted) felbukkanására is számítani lehet.

KERESÉS
Hammerworld No. 349
keresd az újságosoknál!
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. IRON ALLIES
  Blood In Blood Out
 2. LEATHER
  We Are The Chosen
 3. STRYPER
  The Final Battle
 4. CITIZEN SOLDIER
  Scarecrow
 5. ICON FOR HIRE
  The Reckoning
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. THE AMITY AFFLICTION feat. LOUIE KNUXX
  I See Dead People (dal)
 2. INFECTED RAIN
  The Earth Mantra (dal)
 3. CATTLE DECAPITATION
  We Eat Our Young (dal)
 4. ROTTEN SOUND
  Nothingness (dal)
 5. THE DAY WE LEFT EARTH / DEAD BY APRIL
  Wasteland (dal)
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. PEARL JAM
  No Code
 2. END IT
  Unpleasant Living (EP)
 3. WHEEL
  Rumination
 4. SPIRITWORLD
  Deathwestern
 5. FISH!
  Csipsz és kóla (dal)
HAJÓGYÁR x hw