Skip to content

DEMONSTEALER – A gyűlölet dala

A Sahil Makhija által vezetett Demonstealer nevezetű projekt bemutatta a Monolith of Hate című dalt a hamarosan megjelenő The Propaganda Machine lemezről. A szerzeményben közreműködik Anabelle Iratni billentyűs (Veile, ex-Cradle of Filth), Hannes Grossmann dobos (Alkaloid, Triptykon, Blotted Science) és Dominic „Forest” Lapointe basszusgitáros (First Fragment, Augury, ex-Beyond Creation).

„Van egy gyönyörű kettősség ebben a számban, ahogy az gyakran az emberi létben is megfigyelhető – fűzte a Monolith of Hate-hez Anabelle Iratni. – Nagyon természetes folyamat volt a billentyűs témák megírása, végig jól illeszkednek az umbrához.”

„Zeneileg ez az egyik leggyorsabb dal az albumon, ugyanakkor a legdallamosabb is – folytatta Sahil Makhija. – Szövegileg a világunk jelenlegi állapotáról szól, és arról, hogy mennyire tele van gyűlölettel. A politikai megosztottságról, de főképp a gyűlöletről. Én Indiában élek, amely a legtöbb országhoz hasonlóan a gyűlölet hullámaival küzd. A politikusok és a vallási vezetők folyamatosan szítják a kisebbségek elleni gyűlöletet. Ez felemészt bennünket, hiszen minden nap szörnyű híreket és bűncselekményeket látunk. Amióta a jobboldali hindu nacionalista párt került hatalomra Indiában, megszaporodott a kisebbségek elleni bűncselekmények száma: diákok ellen követtek el támadásokat, újságírókat és aktivistákat börtönöztek be, és így tovább. Több száz embert foglalkoztatnak az informatikai részlegükben, akiknek egyetlen feladatuk a propaganda és a gyűlölet online terjesztése. Még Bollywoodot sem kímélik. Ez egy igazi sz…keverés, és ez a dal a mai világban tapasztalható gyűlöletet tükrözi.”

A március 31-én a Black Lion Records gondozásában megjelenő Propaganda Machine lemezen Martino Garattoni basszusgitáros (Ne Obliviscaris, Ancient Bards) és Ken Bedene dobos (Aborted) felbukkanására is számítani lehet.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw