DEE SNIDER – “Ha kiderülne, hogy Michelangelo pedofil volt, akkor nem mennénk többé a Sixtus-kápolnába?”

A The MetalSucks Podcastben a Twisted Sister frontembere, a pénteken egy új szólóalbummal jelentkező Dee Snider többek között a Megdethből kitett David Ellefsonról is beszélt, valamint a művészek esendőségéről, és tágabb összefüggésekben az eltörlés kultúrájáról (cancel culture). Dee Snider szerint az embereknek fel kell ismerniük, hogy a hírességek is emberek, vannak hibáik, képesek rossz dolgokat tenni.

A kreatív alkotók alapból sérült áruk. Azért választjuk a színészi, előadói, írói, művészi, festői, komikus pályát, mindezeket… mert sérültek vagyunk. És ez késztet minket arra, hogy így fejezzük ki magunkat. Nem tudom, hogy miért döbbennek meg az emberek annyira, amikor ennek a sérülésnek megmutatkoznak a bizonyítékai. Amikor Dave Ellefsont a Megadethből rajtakapják, hogy maszturbál egy videón, nos… Először is, tudod, sokan közületek ugyanezt csinálják. Másodszor, ő egy zenész. Nem egy pap. Nem várhatod el tőle, hogy papként viselkedjen; a pokolba is, még egy paptól sem várhatod el, hogy papként viselkedjen. Az emberek mégis annyira megdöbbentek……És azt nem értem, hogy miért dobják ki a művészetet is a művésszel együtt. Ha mondjuk kiderülne, hogy Michelangelo pedofil volt, akkor nem mennénk többé a Sixtus-kápolnába? Átfestenénk a mennyezetfreskót? Többé már nem jó művészet, mert a festőről kiderült, hogy pedofil? Ezt csak elméletileg mondom…

Minden művésznek és alkotónak van néhány elrejtett csontváza a szekrényben, és ha hirtelen meglátnánk a csontvázat, akkor azt mondjuk: ‘Hát, ő már többé nem is olyan vicces’, ‘Már nem jó színész’. ‘Kevin Spacey, az ő filmjeit többé már képtelenek vagyunk megnézni.’ Ő a korának egyik legnagyobb színésze, de számunkra meghalt, mert… És nem azt mondom, hogy igaza volt. De egy sérült, megtört emberről van szó – mindig is az volt. Ez tette őt ilyen nagyszerű művésszé. Csak azt nem értem, hogy a fürdővízzel együtt miért dobjuk ki a gyereket is, ahogy a mondás tartja.

És nem magyarázatot, mentséget vagy ilyesmit keresek bárki számára. Csak arról beszélek, hogy valakinek a művészetét pusztán azért utasítják el, dobják ki, értékelik és minősítik le, mert a művészről kiderült, hogy esendő emberi lény. Az embereknek nagyon óvatosnak kéne lenniük. A legtöbben üvegházakban élünk.

Amikor a ’80-as években a szenátus előtt tanúskodtam (azon javaslat ellen, hogy a hallgatók számára ‘sértőnek’ ítélt albumokra figyelmeztető matricákat kelljen tenni), úgy beszéltek velem, mintha a világ söpredéke lennék. Nos, ennyi évvel később, én még mindig házas ember vagyok, Gore-ék (Al Gore szenátor és a javaslatot tevő felesége, Tipper Gore) pedig elváltak. Az egyik gyereküket elkapták kábítószer birtoklásáért. Egyik gyerekemet sem kapták el. Talán csak szerencséjük volt. De a lényeg: ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!https://www.youtube.com/watch?v=?powerpress_embed=293434-podcast&powerpress_player=mediaelement-audio
” scrolling=”no” width=”600″ height=”30″ frameborder=”0″>
KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Még tavaly októberben jelent meg a Dream Theater legfrissebb stúdiólemeze, a hét epikus szerzeményt tartalmazó A View From The Top Of The World. A csapat legfrissebb, negyedik videója a Transcending Time dalhoz készült el.
Különleges élő lemezzel jelentkezik március 25-én az Architects. A For Those That Wish To Exist At Abbey Road című élő anyag előzeteseként már itt is van az Impermanence videoklipje.