Skip to content

DECAPITATED – Egy hét múlva itt az új album, friss dal és klip: Just A Cigarette

Cancer Culture címmel május 27-én jelenik meg a lengyel Decapitated új albuma, a 2017-es Anticult lemez utódja, harmadik előzetesként pedig a klippel kísért Just A Cigarette dallal lehet barátkozni.

A technikás death metalt játszó csapat gitárosa, Wacław “Vogg” Kiełtyka 2019 óta a Machine Head másodgitárosa, a zenekarban Phil Demmel helyét vette át. A Cancer Culture lesz a Decapitated első lemeze az új dobossal, James Stewarttal (Bloodshot Dawn), aki 2021-ben csatlakozott hozzájuk.

Vogg:A Just A Cigarette egy erőteljes, epikus, dallamos death metal dal az emberi élettel kapcsolatos elvárásokról és a halálról. Ez volt az első szám, amit megírtam a Cancer Culture lemezhez, így aztán hatással volt az egész albumra. Egy nagyszerű műalkotással akartuk bemutatni nektek, így hát Marcin Białas lengyel művésszel kooperáltunk, aki hozzájárult, hogy felhasználjuk a fantasztikus nyomatát a videóklipben.


Hatalmas kihívást jelentett az új album elkészítése, az elvárások is nagyok, de megérte a befektetett kemény munka. Jarek Szubrycht (Carnival Is Forever) ismét nagyszerű szövegeket írt nekünk az emberiség álmai, ambíciói és törekvései közötti aránytalanságról.

Az anyag fő hangmérnöke Tomasz Zed Zalewski (Anticult) volt, David Castillo felelt a keverésért, Ted Jensen pedig a maszterért. Ami a borítót illeti, első alkalommal dolgoztunk együtt Fabio Timpanaro-val, egy olasz művésszel, aki tökéletesen ábrázolta mindazt, amit a vizuális művészeten keresztül el akartunk mondani.

Ne értsd félre a lemez címét. Sokkal tágabb a kontextus, mint gondolnád. Meg fogsz lepődni azon, hogy ezúttal mit hoztunk össze.www.facebook.com/decapitatedDECAPITATED – Just A Cigarette
(a 2022-es Cancer Culture albumhoz)A Hello Death dalban az ukrajnai Jinjer énekesnője, Tatiana Shmayluk a vendégük.


DECAPITATED feat. Tatiana – Hello Death
(a 2022-es Cancer Culture albumhoz)

Vogg:Ezt a videót tavaly decemberben forgattuk a lengyelországi Płockban. Ezúttal Mateusz Winkiellel (Mania Studio) dolgoztunk, a forgatás hatalmas élmény volt. Remélem, hogy a rajongók értékelni fogják a munka végeredményét és azt a fontos üzenetet, amit megpróbáltunk átadni a videóval.

Nem volt könnyű kiválasztani az új album felvezető dalát. A Cancer Culture lemezen minden nótának megvan a maga hangulata, ez csupán a nyitó fejezet, hogy tudjátok, mire számíthattok.DECAPITATED – Cancer Culture (a 2022-es Cancer Culture albumhoz)DECAPITATED – Cancer Culture
(05/27 – Nuclear Blast)

01. From The Nothingness With Love
02. Cancer Culture
03. Just A Cigarette
04. No Cure
05. Hello Death (feat. Tatiana – Jinjer)
06. Iconoclast
07. Suicidal Space Programme
08. Locked
09. Hours As Battlegrounds
10. Last Supper
KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw