Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

DECAPITATED – Egy hét múlva itt az új album, friss dal és klip: Just A Cigarette

Cancer Culture címmel május 27-én jelenik meg a lengyel Decapitated új albuma, a 2017-es Anticult lemez utódja, harmadik előzetesként pedig a klippel kísért Just A Cigarette dallal lehet barátkozni.

A technikás death metalt játszó csapat gitárosa, Wacław “Vogg” Kiełtyka 2019 óta a Machine Head másodgitárosa, a zenekarban Phil Demmel helyét vette át. A Cancer Culture lesz a Decapitated első lemeze az új dobossal, James Stewarttal (Bloodshot Dawn), aki 2021-ben csatlakozott hozzájuk.

Vogg:A Just A Cigarette egy erőteljes, epikus, dallamos death metal dal az emberi élettel kapcsolatos elvárásokról és a halálról. Ez volt az első szám, amit megírtam a Cancer Culture lemezhez, így aztán hatással volt az egész albumra. Egy nagyszerű műalkotással akartuk bemutatni nektek, így hát Marcin Białas lengyel művésszel kooperáltunk, aki hozzájárult, hogy felhasználjuk a fantasztikus nyomatát a videóklipben.


Hatalmas kihívást jelentett az új album elkészítése, az elvárások is nagyok, de megérte a befektetett kemény munka. Jarek Szubrycht (Carnival Is Forever) ismét nagyszerű szövegeket írt nekünk az emberiség álmai, ambíciói és törekvései közötti aránytalanságról.

Az anyag fő hangmérnöke Tomasz Zed Zalewski (Anticult) volt, David Castillo felelt a keverésért, Ted Jensen pedig a maszterért. Ami a borítót illeti, első alkalommal dolgoztunk együtt Fabio Timpanaro-val, egy olasz művésszel, aki tökéletesen ábrázolta mindazt, amit a vizuális művészeten keresztül el akartunk mondani.

Ne értsd félre a lemez címét. Sokkal tágabb a kontextus, mint gondolnád. Meg fogsz lepődni azon, hogy ezúttal mit hoztunk össze.www.facebook.com/decapitatedDECAPITATED – Just A Cigarette
(a 2022-es Cancer Culture albumhoz)A Hello Death dalban az ukrajnai Jinjer énekesnője, Tatiana Shmayluk a vendégük.


DECAPITATED feat. Tatiana – Hello Death
(a 2022-es Cancer Culture albumhoz)

Vogg:Ezt a videót tavaly decemberben forgattuk a lengyelországi Płockban. Ezúttal Mateusz Winkiellel (Mania Studio) dolgoztunk, a forgatás hatalmas élmény volt. Remélem, hogy a rajongók értékelni fogják a munka végeredményét és azt a fontos üzenetet, amit megpróbáltunk átadni a videóval.

Nem volt könnyű kiválasztani az új album felvezető dalát. A Cancer Culture lemezen minden nótának megvan a maga hangulata, ez csupán a nyitó fejezet, hogy tudjátok, mire számíthattok.DECAPITATED – Cancer Culture (a 2022-es Cancer Culture albumhoz)DECAPITATED – Cancer Culture
(05/27 – Nuclear Blast)

01. From The Nothingness With Love
02. Cancer Culture
03. Just A Cigarette
04. No Cure
05. Hello Death (feat. Tatiana – Jinjer)
06. Iconoclast
07. Suicidal Space Programme
08. Locked
09. Hours As Battlegrounds
10. Last Supper
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.