DAVID ELLEFSON – A Megadeth volt producere is megszólalt: “Ki ismerheti a teljes történetet? Senki sem.”

Max Norman, a Megadeth egykori producere (Countdown To Extinction 1992, Youthanasia 1994), valamint a Rust In Peace lemez keverőse, a kanadai The Metal Voice-nak adott interjút, és beszélt a Megadeth-ből kitett David Ellefson basszusgitárosról is.

Először is, annyit mondhatok, hogy a barátnőm átküldte annak a videónak a linkjét. És nem tudtam… Most már képtelen vagyok feledni azt látványt. Ez a probléma.

Sajnálom Davidet. Nézd, hibát követett el. Buta dolog volt, amit csinált. Sajnálom őt. De vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. És megértem, hogy Mustaine eltávolította őt a zenekarból, mert az egyetlen dolog, amit Dave Mustaine nem tűr el, az az, hogy kigúnyolják. A neveltetése miatt, azt hiszem, és az alkata miatt, szerintem elgondolkodott ezen, és átgondolta az egészet. Ez egy márka – meg kell védenie a márkát. És valószínűleg arra gondolt, bár ezt nem tudhatom, de valószínűleg arra gondolt, hogy ‘Nem mehetek ki a színpadra ezzel a fickóval, mert mindenki fog mutogatni rá, és ezt fogja csinálni… (Fel-le mozgatja a kezét) Érted, mire gondolok? Szóval nem igazán hibáztatom Dave-et. Ugyanakkor látom a történet mindkét oldalát…

Ellefson ügyével kapcsolatban az az állítás is felmerült, hogy a most 19 éves rajongólánnyal már két éve kapcsolatot ápolt a zenész. Erről ezt mondta Max Norman:

Természetesen nem hiszem, hogy (David) pedofil lenne. Valószínűleg olyasmiben bűnös, amit a zenészek 90 százaléka megtett már valamikor. De amikor egy ilyen pozícióban vagy és felelősséggel tartozol… Egy kicsit furcsa érzés, hiszen ő egy lelkész, vagyis itt van ez a vallási dolog is.

Mindkét oldalt értem, nem is akarok ítélkezni. Sajnálom Davidet, mert szerintem ez kihat az egész életére. És sok minden egyébbel is foglalkozik, és ez azokra is kihatással lesz. Szóval a srác most nagyon nehéz időszakon megy keresztül.


Norman egy “nagyon kedves srácként” jellemezte Ellefsont, és egy tanácsot is megfogalmazott neki.

Ha David ezt látja, talán megteszi… Az a véleményem, hogy nyilvánosan kellene bocsánatot kérnie a feleségétől, a családjától a kellemetlen helyzet miatt. És talán a Megadeth-től is. Nem is tudom. Ha a helyében lennék, valószínűleg elsőként ezt tenném meg. De ahogy mondtam is, nem fogok ítélkezni, és nem akarok sem az egyik, sem a másik oldalra állni.

Ezt az egészet két vagy háromféleképpen is lehet látni, és én minden nézőponttal tisztában vagyok. Ez egyszerűen egy nagyon szerencsétlen történés. És valahogy szomorú, tényleg valahogy szomorú…

Ki ismerheti a teljes történetet? Senki sem.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.