Skip to content
☆☆☆☆☆
METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA
☆☆☆☆☆

DAVE GROHL – Axl Rose-ról: “Ez egy hihetetlenül kedves és stílusos gesztus volt tőle”

A Classic Rock új számában a Foo Fighters frontembere, Dave Grohl arról is sztorizott, hogy a Guns N’ Roses énekese, Axl Rose egy méregdrága gitárt vett neki, hogy köszönetet mondjon Dave-nek a trónjáért. Dave Grohl 2015-ben törte el a lábát turné közben, és az általa használt trónt vette kölcsön Axl Rose, amikor az ő lába ment tropára.

Duff McKagan egy nagy szeretetnek örvendő figura volt a Seattle-i punk rock színtéren, még mielőtt Los Angelesbe költözött, ahol beszállt a Guns N’ Roses-ba. Mivel a punk rock világnak sem fordított hátat, Dave Grohlt nem érhette nagy meglepetés, amikor Duff száma jelent meg a telója kijelzőjén 2017 nyarán. Arra azonban nem számított, hogy Duff azért hívja, hogy megkérdezze tőle, Axl Rose kölcsönveheti-e a trónját. Axl lába a hollywoodi Roxyban★ sérült meg a …Not In This Lifetime turné bemelegítő buliján, és emiatt az egész körút kérdésessé vált, ám akkor valakinek beugrott, hogy Dave Grohl egy trónon ülve turnézott, miután 2015-ben egy svéd bulin eltörte a lábát…
(★ – Szűcs Péter megjegyzése: a Classic Rock rosszul tudja, a buli a The Troubadour-ban volt)

Szóval, Axl elvitte a trónt a Guns N’ Roses turnéjára, majd az AC/DC turnéján is használta. Hirtelen én lettem az a fickó, akihez fordulni kell, ha valakinek turné közben eltörik a lába. Mintha én lettem volna a Thrones R Us!” (nevet) (A Toys R Us a legismertebb amerikai játékbolt-hálózat.)Köszönet gyanánt Axl ajándékot akart adni Dave Grohlnak, de valami becsesebbet és drágábbat, mint egy díszdobozos édesség, egy csokor virág vagy egy üveg whiskey.


Slasht kérte meg, hogy válasszon nekem egy gitárt, ő pedig egy Gibson ES 335 Dot gitárt választott ki, a 60-as évek elejéről. Bakker, a mai napig ez a legszebb gitár, amin valaha is játszottam! Ez egy hihetetlenül kedves és stílusos gesztus volt Axl részéről, és nagyra is értékeltem.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 348 – 2022/11-2023/1
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ALTZI
  All Eyes On Me
 2. LAMB OF GOD
  Omens
 3. ARCHITECTS
  The Classic Symptoms Of A Broken Spirit
 4. STRYPER
  The Final Battle
 5. LOST SOCIETY
  If The Sky Came Down
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. 156/SILENCE
  Narrative
 2. BOSTON MANOR
  Datura
 3. ASCENT OF AUTUMN
  Awakened
 4. SOMEHOW JO
  Scales & Details
 5. THEM
  Fear City
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. IGNITE
  Our Darkest Days
 2. KING'S X
  Three Sides Of One
 3. PARKWAY DRIVE
  Darker Still
 4. ALEXISONFIRE
  Otherness
 5. ONE BAD SON
  Black Buffalo
HAJÓGYÁR x hw