DAVE GROHL – Axl Rose-ról: “Ez egy hihetetlenül kedves és stílusos gesztus volt tőle”

A Classic Rock új számában a Foo Fighters frontembere, Dave Grohl arról is sztorizott, hogy a Guns N’ Roses énekese, Axl Rose egy méregdrága gitárt vett neki, hogy köszönetet mondjon Dave-nek a trónjáért. Dave Grohl 2015-ben törte el a lábát turné közben, és az általa használt trónt vette kölcsön Axl Rose, amikor az ő lába ment tropára.

Duff McKagan egy nagy szeretetnek örvendő figura volt a Seattle-i punk rock színtéren, még mielőtt Los Angelesbe költözött, ahol beszállt a Guns N’ Roses-ba. Mivel a punk rock világnak sem fordított hátat, Dave Grohlt nem érhette nagy meglepetés, amikor Duff száma jelent meg a telója kijelzőjén 2017 nyarán. Arra azonban nem számított, hogy Duff azért hívja, hogy megkérdezze tőle, Axl Rose kölcsönveheti-e a trónját. Axl lába a hollywoodi Roxyban★ sérült meg a …Not In This Lifetime turné bemelegítő buliján, és emiatt az egész körút kérdésessé vált, ám akkor valakinek beugrott, hogy Dave Grohl egy trónon ülve turnézott, miután 2015-ben egy svéd bulin eltörte a lábát…
(★ – Szűcs Péter megjegyzése: a Classic Rock rosszul tudja, a buli a The Troubadour-ban volt)

Szóval, Axl elvitte a trónt a Guns N’ Roses turnéjára, majd az AC/DC turnéján is használta. Hirtelen én lettem az a fickó, akihez fordulni kell, ha valakinek turné közben eltörik a lába. Mintha én lettem volna a Thrones R Us!” (nevet) (A Toys R Us a legismertebb amerikai játékbolt-hálózat.)Köszönet gyanánt Axl ajándékot akart adni Dave Grohlnak, de valami becsesebbet és drágábbat, mint egy díszdobozos édesség, egy csokor virág vagy egy üveg whiskey.


Slasht kérte meg, hogy válasszon nekem egy gitárt, ő pedig egy Gibson ES 335 Dot gitárt választott ki, a 60-as évek elejéről. Bakker, a mai napig ez a legszebb gitár, amin valaha is játszottam! Ez egy hihetetlenül kedves és stílusos gesztus volt Axl részéről, és nagyra is értékeltem.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.