Skip to content

DARKWOODS MY BETROTHED – Itt az első új dal a Nightwish-vezér Tuomas epikus black metal csapatától

Arról már a nyár elején beszámoltunk mi is, hogy újra aktivizálta magát a Nightwish-vezér Tuomas Holopainen régi epikus black metal csapata, a Darkwoods My Betrothed. Tuomas a csapat mindhárom lemezén szerepelt 1995 és 1998 között, az pedig friss infó, hogy a Napalmhoz szerződött brigád negyedik albuma Angel Of Carnage Unleashed címmel jön ki november 12-én. És már itt is az első előzetes dal, a szöveges videóval kísért In Evil, Sickness And In Grief.

Az énekes/gitáros Pasi Kankkunen, a gitáros Jouni Mikkonen és a basszer Teemu Kautonen mellett nem csupán Tuomas Holopainen tagja a Darkwoods My Betrothed csapatnak, hanem session-dobosként Kai Hahto (Nightwish, Wintersun) is.

www.facebook.com/DarkwoodsMyBetrothedA 8 dalt tartalmazó album témája a Nagy északi háború, amelyben a finn területeket is uraló Svédország (Svéd Királyság) küzdött az Oroszországot, Lengyelországot, Szászországot és Dániát magában foglaló koalícióval. 1700-ban tört ki és 1721-ben zárult le. A nagy északi háborúval Oroszország megerősítette pozícióját a Baltikumban, Livónia és Észtország Oroszország egy-egy kormányzóságává vált.

A nystadi békekötés után két hónappal I. Péter felvette az imperátor címet, és Oroszország hivatalos megnevezését Orosz Birodalomra változtatta. A 18. században egyértelművé vált, hogy Svédország demográfiai, gazdasági és katonai tartalékai nem teszik lehetővé a nagyhatalmi státuszt, különösen nem egy olyan erős ellenséggel szemben, mint Oroszország.Tuomas Holopainen:Először is szeretném hangsúlyozni, hogy a Darkwoods My Betrothed nem az én zenekarom. Én csak session-zenész voltam az első három albumon a 90-es években. Nem én találtam ki a zenekart, de most már teljes jogú tag vagyok. Én játszottam a billentyűs hangszereken, én hangszereltem a témákat, azaz nagyon is részt veszek a zenekar munkájában.

23 év telt el az utolsó album óta, és a Covid-19 miatt úgy gondoltuk, hogy most mindenkinek van ideje és a lehetősége arra, hogy végre elkészüljön egy reunion album. A dalszerzés lényegi részét a zenekar három eredeti tagja – az énekes, a basszusgitáros és a gitáros – végezte. A konceptalbum a tizennyolcadik század eleji Nagy északi háborúról szól, a dalszövegek Teemu Keskisarja finn történész Murhanenkeli című könyvén alapulnak.DARKWOODS MY BETROTHED – In Evil, Sickness And In Grief
(szöveges videó a 2021-es Angel Of Carnage Unleashed albumhoz)

DARKWOODS MY BETROTHED – Angel Of Carnage Unleashed
(11/12 – Napalm)

01. Name The Dead
02. In Evil, Sickness And In Grief
03. Murktide And Midnight Sun
04. You Bitter Source Of Sorrow
05. Where We Dwell
06. In Thrall To Ironskull’s Heart
07. Massacre
08. Black Fog And Poison Wind
09. OutroKERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw