Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

DARKMESS – Új dal és klip a budapesti groove metal brigádtól: Perpetual Apocalypse

Ark címmel még októberben jelent meg a groove metalos budapesti Darkmess ötdalos EP-je, klippel kísért legfrissebb daluk pedig a Perpetual Apocalypse címet viseli. Ismerkedj meg vele!

A 2019-ben feloszlott Vendetta Inc. két tagja, József Mátyás énekes és Nemes Nimród basszusgitáros alkotta eredetileg a csapatot, tavaly azonban már kialakult a négyes felállásuk.

Nemes Nimród a lángolónak:Nem akartuk túlgondolni a klipet, inkább egyfajta bemutatkozó anyagnak szánjuk. Nincs sztori, nincsenek plusz szereplők, csak mi. A dal alaphangulatát akartuk minél jobban megerősíteni, miközben átadunk egy kicsit a zenekarra jellemző dinamikából. A helyszín megtalálása nem ment valami gyorsan, mert bár nem voltak nagy elképzelések, de ezeknek megfelelő helyet találni és mégis bonyolultabbá vált, mint azt sejtettük. A mi fejünkben mindössze annyi volt, hogy nagy sötét tér, egymás felé fordulva zenélünk és a fények belülről érkeznek. Tipikus, hogy végül több hónapnyi keresés után derült ki, a szomszédomban van egy kortárs művészeti központ, az Art Quarter Budapest, ahol szerencsénkre éppen szabad volt az egyik kiállító teremnek használt régi borkatakomba, amit örömmel bocsátottak rendelkezésünkre. Igazi heuréka-pillanat volt számomra.

Salgó Norbert dobos:Nagyon sokáig tartott mire megtaláltuk a megfelelő helyszínt. A végén már ott tartottunk, hogy lemegyünk Szegedre Kispál Lacihoz, hátha van ott a környéken valami elhagyatott vagy legalább annak tűnő helyszín, ahol tudunk forgatni, de végül nagyon jól jött, hogy megtaláltuk az Art Quartert. A forgatás számomra azért is volt különleges élmény, mert életem első profi klipforgatása volt. Habár a körülmények nem voltak túl kellemesek, mert lent hideg volt, miközben fent meg vagy 30 fok, a mellettünk lévő katakombában meg egy kiállítás volt és miközben forgattunk, jöttek át az emberek, mert azt hitték, hogy mi is a kiállítás részei vagyunk.

Kőrös Zoli gitáros:Egy ötven méter hosszú alagútban, ahova semmi fény nem szűrődött be, rettenetesen hideg volt, meg mellettünk kiállítás zajlott megadta a hangulatát az egész forgatásnak. Nagy szerencse, hogy ismerjük Kispál Lacit, aki forgatta a klipet, mert nagyon tudta, hogy hogyan kell kezelni ezeket a körülményeket és teljesen átérezte, hogy mit akarunk mi kihozni ebből a klipből.

József Mátyás:Fontos volt, hogy körben álltunk és hogy Laci is körbe-körbe vett minket belülről is, meg kívülről is és azt a folyamatosságot megőrizte a klip. Többet mozgott, mint mi lényegében. Ez volt a fő motívum, mert a dal címe Perpetual Apocalypse, ami azt jelenti, hogy körkörös, örökké tartó, önismétlő világvége és ezt kellett a klipnek is magában hordoznia.

Nemes Nimród:Sejtettük, hogy működni fog, de amit Laci kihozott ebből, attól azért tátva maradt a szánk picit.”

A Darkmess legközelebbi koncertje január 15-én lesz Tiszakécskén (Underground Est) a Don Gatto társaságában.

 
www.facebook.com/darkmessband

 

DARKMESS – Perpetual Apocalypse (2021)


Az utóbbi két évben folyamatosan csepegtetett dalaikat most egy csokorban, impozáns borítóval (Lowlife Prod.) ellátva tette közzé a budapesti Darkmess zenekar. Az így immáron keretbe foglalt 5 számos kislemez egy közel 30 perces utazásra invitál. Az egyes tételek különböző alapvető kérdéseket dolgoznak fel, általában komor hangvételben. A 4 angol nyelvű dal között ‘kakukktojásként’ egy magyar nyelvű szerzemény is fellelhető, az Agancstúlsúly, amelynek szövegét Varga Balázs írta.

A kislemez meghallgatható, és borítóval, szövegekkel együtt ingyenesen vagy támogatás mellett letölthető a zenekar bandcamp oldaláról. Amennyiben tetszett az anyag, az alábbi linkeken követhetitek és a kislemez letöltésével támogathatjátok a bandát:

Lemez
Videó
Insta


DARKMESS – Ark EP (2021)


DARKMESS – Agancstúlsúly (2020)
DARKMESS – Third Side (2020)
DARKMESS – Mind Vessel (2019)


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.