Skip to content

DALRIADA – Új dal és videoklip: Betyár-altató

Őszelő címmel március 19-én jelenik meg az új Dalriada album, amelynek friss előzetese a tavaly nyáron forgatott klippel kísért Betyár-altató. Hamarosan a lemez előrendelése is elindul.

Ficzek András a Betyár-altatóról:Már demóverzióban is húzott, mint a barom, a rendes stúdiófelvétel pedig tényleg elképesztő erővel szólal meg. Itt hívnám fel a figyelmet Monostori ‘Monesz’ Ádám dobjátékára, a – már nem is annyira – új fiú olyan szellemes, laza, szellős, ugyanakkor halálosan precíz, és átgondolt dolgokat játszik össze ebben a dalban, és amúgy az egész lemezen is, hogy az valósággal új szintre emelte a zenekar hangzását, érdemes ilyen füllel is csekkolni majd az Őszelő lemezt.

A dal szövege egy 19 századi betyártörténet, egy karakterfejlődés, -elbukás sztori, szerelmi szállal kiegészítve. Egyáltalán nem vidám, de nagyon átélhető, és mi nagyon szeretjük – reméljük, a közönség is szereti majd!

A videoklipje igazi eastern lett, valósággal dől belőle a vadkelet, s erre a hangulatra a Mihasznás Nagy Viktorék zseniálisan éreztek rá – szokás szerint. A klip és a dal olyan egységet alkot, olyan mondanivalóval, amire amíg élek, büszke leszek.www.facebook.com/Dalriadahu
Fivéreink és Nővéreink!

Sok helyről olvashattátok az elmúlt hetekben és hónapokban, hogy a világjárvány közepén nem érdemes lemezt kiadni, mert úgysem lehet a dalokkal turnéra menni, csak elvész az anyag, az emberek elfelejtik a zenekart stb.

Mi ennek az ellenkezőjét gondoljuk: hisszük, hogy ezekben a rosszkedvű, bizonytalan, sokszor kilátástalan időkben igenis szükség van olyan dolgokra, jó hírekre, pláne zenére, amelyek kicsit jobb kedvre deríthetnek mindnyájunkat. Amiknek együtt örülhetünk. Hittel, lélekkel és őszinte szeretettel készítettük az új albumot, amit már túl fájdalmas a fiókban tartanunk, bármit is diktálna a piaci logika. Ezen okokból nem várunk tovább: hamarosan elindul az Őszelő lemez előrendelése.


Hiszünk a közönségünk és a közösségünk erejében, támogatásában. Úgy gondoljuk, hogy ez egy remek alkalom, hogy megmutassuk: együtt nemhogy eltűnünk, sőt, még erősebbek leszünk!

Amiben segíthetsz, és amiben kérünk is, hogy segíts: a lemez megjelenéséig hetente jelentkezünk újdonságokkal, klippel, koncertdallal, szóval maradj velünk, hallgasd a dalokat, és segíts, hogy minél több emberhez eljuthassunk – minden megosztás és reakció fontos, számítunk Rád!

Az előrendeléssel, a lemez, póló, miegyéb megvásárlásával közvetlenül a zenekart támogatod, hogy tovább folytathassuk küldetésünket, tehessük a dolgunkat. Mindenkire számítunk, élj bárhol is a világban, minden segítség jól jön most, hogy ez az „ugrás az ismeretlenbe” jó véget érjen számunkra és a közösségünk számára, és hogy amikor majd újra találkozunk, csak azzal tudjunk foglalkozni, ami összeköt bennünket: a ZENÉVEL!DALRIADA – Betyár-altató (a 2021-es Őszelő album előzeteseként)
DALRIADA – Őszi ének (a 2021-es Őszelő album előzeteseként)


Az új stúdiólemezzel együtt megérkezik végre az első hivatalos Dalriada koncert DVD is, amelynek anyagát 2019 októberében rögzítettek a Barba Negrában. Az estén a zenekar első hivatalos, országos terjesztést kapott hanganyagának – Fergeteg – ünnepelték a 15 éves évfordulóját, de a teljes Dalriada-katalógusból felcsendültek ritkán, és régen játszott dalok is.DALRIADA – Sólymok fészke (Kalapács feldolgozás – Kikalapált dalok album 2020)
DALRIADA – Őszelő
(03/19 – H-Music)

01. Ezer élet, ezer csillag
02. Rákóczi zászlaja
03. Dúvad
04. Őszelő
05. Betyár-altató
06. Földanya
07. Huszáros
08. Örökség
09. Őszi ének
10. Ezer csillag

nka
KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw