Skip to content

DÅÅTH – Új dal a Scar Symmetry-s Per Nilssonnal

Az idei esztendőben már az ötödik kislemezét mutatja be az amerikai Dååth. A The Silent Foray dallal mutatkozik be a zenekar új szólógitárosa, Rafael Trujillo (Obsidious, ex-Obscura), ráadásul vendégként Per Nilsson (Scar Symmetry) is felbukkan benne.

„Két nagyszerű hírt hoztunk ma a Dååth táborából – osztotta meg a legfontosabb tudnivalókat az alapító/gitáros Eyal Levi. – Először is, kiadtunk egy új dalt, The Silent Foray címmel. Ennek megírásához az 1999-es eredeti demóinkat használtam fel elsődleges inspirációként. Szerintem a The Hinderers és a Futility rajongói imádni fogják, különösképp az utolsó harmadot, ahol a szintetizátor és a gitár rétegződése létrehozza ezt az epikusan lüktető és hátborzongató csúcspontot. Összességében ez egy ütős dal, hatalmas riffekkel, kiváló vokálokkal és Per Nilsson fantasztikus vendégszólójával. Másodszor pedig, kiegészítettük a felállásunkat Rafael Trujillo szólógitárossal. Még 2022 nyarán, amikor szólógitárosokat kerestünk a No Rest No End-hez, Krimh küldött nekem egy Instagram-klipet valami osztrák gitárosról, akinek ugyanaz volt a vezetékneve, mint a Metallica-s srácnak, és azt mondta, nézzük meg, hogy elvállalná-e a feladatot. Szkeptikusan, mint mindig, megnéztem őt, és eldobtam az agyam. Amint meghallottam a játékát, azonnal a zenekarban akartam tudni őt. Így hát megkértük, hogy játsszon egy vendégszólót a No Rest No End-hez, ami nagyszerűen sikerült. Annyira könnyű volt vele együtt dolgozni, hogy a The Philosopher feldolgozását is együtt csináltuk meg, ami szintén remekül sikerült. Így már kettőből kettő volt az arány Rafaellel, és tudtam, hogy képesek vagyunk együtt dolgozni. Eljött az igazi próba ideje: megkértük, hogy segítsen befejezni egy dalt a készülő albumról. Az első ötleteiben ott volt minden, amit hallani akartam. Háromból hárommal álltunk. A többi már történelem.”

A készülőben lévő nagylemez munkálatai már a maszterelési fázisban vannak, a megjelenés pedig 2024-ben várható, a Nuclear Blast gondozásában.

„Az új albumon mindenhol hallani fogjátok a munkáját – folytatta Eyal Levi. – A stílusa tökéletesen illik hozzánk. Érti, miről van szó. Nem számít, milyen állapotban vannak a demók, ő érti, hová akarunk eljutni velük, és ez óriási dolog! A klasszikus zenei hátterünk segített minket zeneileg összekapcsolódni. Ő már játszott együtt a tech-death nagyjaival is, és hihetetlenül jó szinte bármilyen műfajban, amit csak feldobsz a számára. Tökéletesen illik ehhez a zenekarhoz. Mind mindannyiunknak, neki is hárommillió dolga van egyszerre, szóval tökéletesen beleillik a képbe. Egyelőre csak ennyit tudok mondani. Remélem, tetszeni fog nektek a The Silent Foray, és megosztjátok mindenkivel, akit csak ismertek!”

„Izgalmas hírek! Nagy örömmel osztom meg, hogy hivatalosan is csatlakoztam a Dååth zenekarhoz, mint szólógitáros – olvasható Rafael Trujillo közleményében. – Az elmúlt egy év során együtt dolgoztam ezekkel a fantasztikus zenészekkel, ráadásul a közelgő albumon is lehetőségem volt közreműködni. Abszolút megtiszteltetés, hogy ennek a zenekarnak a tagja lehetek, és alig várom, hogy megoszthassam a zenét mindannyiótokkal. De ez még nem minden! Nagy örömmel jelentjük be a vadonatúj dalunk, a The Silent Foray megjelenését! Köszönjük a kitartó támogatásotokat!”

KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw