Skip to content

CYHRA – Tiszta göteborgi metal

A svéd melodikus metalos Cyhra hamarosan új albummal jelentkezik. A sorban harmadik, The Vertigo Trigger című nagylemez a Nuclear Blastnál fog kijönni, augusztus 18-án.

A Jake E énekes (ex-Amaranthe) és Jesper Strömblad gitáros (ex-In Flames) által alapított Cyhra a gitáros Euge Valovirta (ex-Shining) és a dobos Alex Landenburg (Kamelot) csatlakozását követően már két nagy sikerű albumot adott ki, amelyek bizonyítják, hogy a zenekarnak sikerült rálelnie a saját identitására és hangzásvilágára. Most, négy évvel a legutóbbi, No Halos In Hell című albumot követően érkezik a The Vertigo Trigger, amelyen immáron a nemrég csatlakozott Marcus Sunesson gitáros (ex-The Crown, Engel) játéka is hallható.

A hanghordozóról most kaphatunk egy kis ízelítőt az If I című szerzemény segítségével, amelyhez ráadásul egy videóklip is készült.

„Az If I egy olyan dal, ami magában foglalja mindazokat a hatásokat, amelyeken mindannyian felnőttünk a göteborgi metal szcéna révén – kommentálta a kompozíciót Jake E énekes. – Kiváló dallamok egy énekelhető refrénnel. A videóklipet mi magunk rendeztük, az anyagot a zenekar és a stáb rögzítette a tavaly januári, kilenc koncertből álló japán turnénk során.”

„Minden bizonnyal ez az eddigi legsúlyosabb számunk – tette hozzá Alex Landenburg dobos. – Egyszerűen nem tudok betelni ezzel a riffel! Tiszta göteborgi metal!”

„A dalt direkt az egyik Youtube-videómhoz írtam, és az embereknek nagyon tetszett – árulta el Euge Valovirta gitáros (és bőgős). – Kérdezgették, hol lehet megvásárolni. Elküldtem Jake-nek, és neki is rögtön megtetszett. Kissé megpiszkálta a verzét és a refrént, hogy kicsit „cyhrásabb” dallá tegye, és a végeredmény fantasztikus lett. Ez egyfajta régisulis, göteborgi stílusú melodikus metal nóta, a címe pedig egy kis szójáték egy bizonyos bandáról, amely a dal egyik ihletőjének tekinthető. Alex csodálatos dobszólójával kezdődik, és aztán kijönnek a tehenek az istállóból és megvadulnak. Hell yeah!”

„Az If I az egyik leggyorsabb, legtempósabb dal az új albumon – mondta Marcus Sunesson gitáros. – A Cyhra így tiszteleg a göteborgi szcéna előtt: dicsőséges dallamokkal és riffekkel. Ez egy igazi sláger és egy szórakoztató dal!”

„Ez a leggyorsabb szám, amit valaha írtunk – vallotta be Jesper Strömblad gitáros (és bőgős). – Annyira szórakoztató játszani. Már alig várjuk, hogy megoszthassuk veletek a színpadon. Találkozunk a pitben!”

KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw