CYD – Új klip az esztergomi hardcore/crossover brigádtól: Stand Tall

The Longest Way Home címmel a tavalyi nyár folyamán egy új EP-vel jelentkezett a hardcore / crossover vonalas esztergomi CYD, a kiadványukra pedig bónuszként feltették két korábbi anyagukat, a 2014-es Here Come The Bastards és a 2016-os Next Round EP-ket is. Az anyag Stand Tall dalához most egy friss klip született. Video felvétel/vàgás: Kosztàn Csaba, Acélos Balázs, hang: Újvàri Zsolt, Szöszö, helyszín: Sportalsó.

Áprilisban eszünkbe jutott, miután már ezer éve nem koncerteztünk, hogy a barátainkat meglepjük egy úgynevezett ‘karanténkoncerttel’, amit természetesen a kedvenc klubunkban, az esztergomi Sportalsóban adnánk. Előbb persze egyeztetnünk kellett Bozsóval és Ricsivel a klubból. A srácok örömmel mondtak igent az ötletre, és rögtön rendelkezésünkre bocsátották a helyet.

A hangmérnöki munkára megnyertük Újvári Zsoltot, aki száz éve dolgozik a csapattal, és mindig is a szívünk csücske volt. Nyolc órán keresztül forgattunk, a bulira csak egy szűk haveri kört hívhattunk meg a létszámstop miatt, de így is remek este kerekedett. Végül úgy gondoltuk, hogy egyelőre egy számot tárunk a nagyérdemű elé, a Stand Tall című nótát. Egy kvázi klipet kreáltunk hát a stúdiós hangsávokat használva. Az este képi rögzítését két barátunk, Kosztán Csaba és Acélos Balázs vállalta. A videót Acél effektezte és vágta készre. A végeredménnyel mi nagyon elégedettek vagyunk, reméljük, nektek is tetszik majd.

A Stand Tall dal elég negatív, sötét hangulatú, és ezt a klip fekete-fehér látványvilága is alátámasztja. Egyfajta társadalomkritika, amely azoknak mutat egy középső ujjat, akik megpróbálnak lenyomni, ellehetetleníteni minket.www.facebook.com/cydesztergomhardcore


A The Longest Way Home EP öt dala kvázi egy konceptanyag.

Lázár Zalán énekes:

Hope Dies Fast:Ez a dal a teljes reménytelenségről és kilátástalanságról szól, amikor nem tudod mi lesz a következő lépés, és konkrétan semminek érzed magad.

Life Goes On:A mamám halála ihlette ennek a dalnak a szövegét, arról szól hogy az életben vannak olyan dolgok amiken nem változtathatunk, nem tudjuk alakítani őket, de az élet megy tovább. Az utolsó mondat pedig neki szól, hogy köszönök mindent.

Injustice:A rendszer igazságtalanságáról szól, amiben élünk, és hogy ebből én (mi) nem kérünk.

Stand Tall:Társadalomkritika, azoknak szól akik el akarnak nyomni, nekik egy középső ujj.

Longest Way Home:Az életemet alakító fontos embereknek egy-egy üzenet, apámnak, anyámnak, húgomnak, páromnak, és a fiamnak. A hazatérésről, a megbékélésről szól.


CYD – The Longest Way Home EP
(07/31 – H-Music)


01. Hope Dies Fast
02. Life Goes On
03. Injustice
04. Stand Tall
05. The Longest Way Home

+ Here Come The Bastards EP
06. I Knock You Down
07. Where Is The Line
08. We Are Fuckin’ Bastards
09. Faith And Strength
10. Together
11. Scum

+ Next Round EP
12. Do Or Die
13. Under My Skin
14. Night Off
15. Desperate
16. Born To Burn

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Még tavaly októberben jelent meg a Dream Theater legfrissebb stúdiólemeze, a hét epikus szerzeményt tartalmazó A View From The Top Of The World. A csapat legfrissebb, negyedik videója a Transcending Time dalhoz készült el.
Különleges élő lemezzel jelentkezik március 25-én az Architects. A For Those That Wish To Exist At Abbey Road című élő anyag előzeteseként már itt is van az Impermanence videoklipje.