Skip to content

CLUE – Solidification

December 14-én jelenik meg a tizedik születésnapját ünneplő budapesti CLUE zenekar Intrinsic című új nagylemeze, amelyen tíz dal kap helyet.

Kiadvánnyal 2018-ban jelentkezett utoljára a psychedelic-grunge zenekar, amely év decemberében megnyerték a Rockbook rockmagazin első országos online tehetségkutatójának első helyét a Triptychon EP-vel. 2019-ben el is készült az egész nagylemez anyaga.

„Azt gondoltuk 2020-ban – ahogy 2012 óta minden páros évben jelentkeztünk valamilyen anyaggal- jöhet a megjelenés, ekkor szólt közbe a Covid. Jobb híján csiszolgattuk, érlelgettük a lemez dalait. Néhány koncert azért ebben az időszakban is akadt, valamint lement egy közönség nélküli koncertünk a Kulisszák mögött az A38 Hajón című műsor keretében a Petőfi TV-n. A stúdió munkálatokat már lassan két éve elkezdtük, úgyhogy semmivel sem kapkodtunk, elengedtünk minden határidőt. Pontosabban újabb határidőt találtunk, méghozzá a 2022-ben épp aktuális tíz éves jubileumát a csapatnak.”

„A 2016 SunCult lemezt követően váltunk trióvá, s kezdtünk egy gitárral dolgozni. Az Intrinsic dalai már így íródtak, ennek köszönhetően egy, a korábbiaktól sokkal nyersebb, direktebb, keményebb anyag született. Nagyon gitáros megközelítésű, nagyon riff-központú a lemez, a dalok terén pedig kifejezetten cél volt, hogy rövidebbek legyenek, mert ez motiváló újdonságot jelentett. A szikár alapokra nagyon dallamos énektémák és finom, éteri samplerek kerültek, így egyik szempontból sokkal diverzebb a hangkép, másik oldalról hangulatilag nagyon is homogén. Semmilyen ötletnek nem szabtunk határt! A prog bandák hangulatiságától, a hard rock dallamosságán vagy a grunge borultságán át a death metálos zúzásig sok minden történik a lemezen, ami korábban nem volt ránk jellemző. Meg akartuk haladni magunkat, s úgy érzem sikerült is kilépni az árnyékunkból.”

Az anyagot a metal.hu teszi majd elérhetővé, amelyhez Havancsák ‘Hjules’ Gyula készített gyönyörű borítót. December 14-től tehát minden ismert stream oldalon elérhető lesz az Intrinsic.

Solidification: „>Üdvözöllek a mennyiség uralmának korában!< Valószínűleg a legkeményebb dal ami Clue név alatt született. A dal címe egy vallásfilozófiai fogalom, legegyszerűbben talán megkövesedésnek lehetne mondani, amelyet törvényszerűen a felbomlás követ. Nyugodtan lehet értelmezni a jelenünkre és a jövőnkre értelmezni. A szöveget a modern világ iránti undor ihlette, ezért is a korábbi dolgainkhoz képest a durvább zenei alap. >Touch the screen!< >What’s on your mind?< >Kopogtatunk a világ üvegfalán…<„

https://www.facebook.com/Cluemusic
https://www.youtube.com/@cluemusiccom

CLUE:
Snopper Kiss Péter – gitár, ének
Nedoluha György – basszusgitár
Erdei Attila – dobok

nka
KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. HANABIE.
  Reborn Superstar!
 2. NEMOPHILA
  Evolve
 3. BAND-MAID
  Unseen World
 4. TRIDENT
  Advance Generation
 5. FATE GEAR
  The Sky Prison
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw