Skip to content

CATTLE DECAPITATION – Klipes ízelítő a májusban érkező lemezhez

A San Diego-i Cattle Decapitation május 12-én jelenteti meg Terrasite című tizedik stúdióalbumát, a Metal Blade Records gondozásában. Másfél hónappal ezelőtt a We Eat Our Young dal lett bemutatva a hanghordozóról, míg most a klippel kísért Scourge of the Offspring című szerzeményt ismerhetjük meg.

„Egy olyan lemez után, mint amilyen a Death Atlas volt, muszáj fordulatot venni – jegyezte meg a gitáros Josh Elmore. – Minden, ami azzal az albummal kapcsolatos, a koncepció, a borító, a zene és így tovább, egy végső állásfoglalás volt. Az egyetlen módja a fejlődésnek az újjászületés. A legújabb lemezhez közelítvén nem csak azt a zenei irányt kellett megtartani, amelyre a zenekar a kezdetek óta törekszik, hanem tovább kellett kutatni azokat az ambient/textuális elemeket, amelyek a Death Atlas részei voltak.”

„A Death Atlas 180 fokos ellentétét akartam elkészíteni – osztotta meg az énekes Travis Ryan. – A koncepció gondolata már évekkel ezelőtt megvolt, és mivel a Death Atlas rendkívül sötét és merengő hangulattal rendelkezett, most teljesen ellentétes hatást akartam elérni. Azt akartam, hogy ez nappal játszódjon. Mindig is nagyon nyugtalanítónak találtam a nappali horrorokat, így biztos akartam lenni abban, hogy amit a borítón látunk, az napfényben játszódik, és ez a dalszövegben is megállja a helyét.”

A Dave Otero producerrel készített lemez címével kapcsolatban azt is megtudhattuk az énekestől, hogy a „Terra-” „földet” jelent, a „-site” pedig a görög „-sitos” szóból származik, aminek „étel” a jelentése:

„A két szó összekapcsolása azt jelenti, hogy ’föld-evő’. Ez egy metafora az emberiségnek a bolygó pusztulásában játszott szerepére, és egy szójáték a nagyon is találó ’parazita’ szóval.”

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw