Skip to content

CASKETGARDEN – Widow Mother Earth évfordulós kiadás

Megérkezett a második kislemez a Casketgarden 2003-as bemutatkozó lemezének (This Corroded Soul of Mine) július közepén megjelenő 20. évfordulós bakelit/digipack CD újrakiadásáról. A kiválasztott dal az album egyetlen lassabb száma, a Widow Mother Earth. A dalhoz a videót Costin Chioreanu (Ghost, At The Gates, Arch Enemy, Grave, etc) készítette.

Amikor megkerestük Costint egy visualizer video kapcsán, álmunkban sem gondoltuk, hogy kiderül, hogy hatalmas Casketgarden rajongó volt a kétezres évek közepén. Ahogy a video miatt újra felfedezte az albumot, annyira nagy hatással volt rá ismét, hogy acryl festékkel vásznon újraképzelte az eredeti borítót. Szerintünk igazi műalkotás született, és nagyon megérintett, hogy ilyen művésszel dolgozhattunk, mint Costin.

Ez az újragondolt borító is szerepelni fog az újrakiadásban: a bakelitnél egy előlap/art print formájában, a CD verzión pedig maga a digipack csomagolás lesz ez a festmény. A belső borítókon, füzeteken pedig a régi dizájn szerepel majd.

Costin Chioreanu gondolatai a This Corroded Soul of Mine lemezről: „A 90-es évek közepe óta rajongója vagyok a dallamos death metalnak, pontosabban annak Svédországban eredő verziójának. Az új évezred elején, viszont olyan étvágyam lett új megjelenésekre ebből a műfajból, hogy elkezdtem zenekarokat felfedezni más országokból is. Ilyen volt például a Casketgarden is. A This Corroded Soul of Mine lemezük sokáig rotációban volt a lejátszóimban. Egyszerűen letaglózott a lemez. Most pedig itt vagyunk 20 évvel a megjelenés után, és meghívtak, hogy készítsek egy évfordulós borítót az albumhoz, pont egy időben a grafikai cégem, a Twilight13media 20 éves évfordulójával. Ez idő alatt dolgoztam szinte az összes gyerekkori bálványommal, melyek közül a sokan a Casketgardenre is nagy hatással voltak. Úgy gondolom, varázslatos a szenvedély ilyen szintű körbeérése. Mindannyian kapcsolódunk egymáshoz.“””

Spotify: https://open.spotify.com/artist/6lk5ZvoebglSUFluK8fEs9
YouTube: https://www.youtube.com/@CasketgardenOfficial
Előrendelés: https://metal.hu/shop/zenekar/casketgarden/

nka
KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw