CANNIBAL CORPSE – Hivatalos ítélet született Pat O’Brien ügyében

Még március 16-án hoztak hivatalos ítéletet az ex-Cannibal Corpse gitáros, Pat O’Brien ügyében, de csak most került nyilvánosságra, hogy az elmarasztaló ítélet értelmében O’Briennek nem kell tovább rács mögött maradnia, mert eleget ült már a 2018 végén bekövetkezett letartóztatása óta, öt év próbaidővel szabadon bocsátották. Ugyanakkor kártérítés fizetésére kényszerül, az összeg 23793,45 dollár, továbbá tartózkodnia kell a drog- és alkohol fogyasztásától, szúrópróbaszerű drogszűrésekre számíthat, alkohol és drog értékelésre rendelték (“értékelés” – egy beavatkozás végrehajtásával kapcsolatos adatok szisztematikus és tudományos összegyűjtése, feldolgozása és elemzése, annak megállapítása érdekében, hogy egy beavatkozás elérte-e célkitűzéseit), valamint 150 óra közmunkát is végeznie kell.

Ismert, hogy 2018 decemberében meglehetősen furcsa dolgokat produkált O’Brien: betört egy szomszédos házba, majd a kiérkező rendőrök egyike felé futott egy késsel a kezében. Előzőleg a házban ellökött egy nőt, majd a hátsó kertben próbált elrejtőzni… végül a rendőrök sokkolóval ártalmatlanították, majd letartóztatták. Mielőtt azonban ez történt, O’Brien közeli házában masszív tűz keletkezett, ahol a puskagyűjteményéről ismert gitáros felhalmozott lőszerei is sorra berobbantak. Az akkori hírek szerint a hadseregnél alkalmazotthoz hasonló lángszórókat is tartott odahaza a gitáros, aki ellen vádat emeltek betörés, erőszak és hivatalos személy elleni erőszak súlyosbított esete miatt is.

A Cannibal Corpse-ban Erik Rutan gitáros váltotta Pat O’Brient, nemrég jött ki a Violence Unimagined című friss album, amelynek kapcsán a májusi Hammerben egy alapos interjút olvashatsz Alex Webster basszusgitárossal. Webster csupán ennyit mondott az O’Brien-ügyről az interjú során:Azzal kezdeném, hogy megállapodtunk a többiekkel, hogy a tisztázatlan körülmények miatt az interjúkban nem beszélünk Patről. (Pat O’Brien gitárost 2018 decemberében letartóztatták, miután betört az egyik szomszédos házba, majd kiderült, hogy kigyulladt a saját háza, ami viszont tele volt fegyverekkel, lőszerekkel – a szerk.) Alényeg, hogy 2019 elejétől tele voltunk turnétervekkel, és ahogy Erik tudomást szerzett a történtekről, azonnal felajánlotta a segítségét. Még odáig sem jutottunk, hogy felhívjuk, jött magától.

ACannibal érdekében félretette a saját bandáját, a Hate Eternalt, lemondta az összes Mana-stúdiós munkáját. Nélküle nem is tudom, mit csináltunk volna. Aturnék óriásiak voltak, Erik az első próbáktól kezdve olyan felkészült és olyan lelkes volt, hogy arra szavak nincsenek. Amikor aztán elkezdtük tervezgetni az új lemezt, valamikor 2019 nyarán, csupán annyiban maradtunk Erikkel, hogy ezúttal is vele szeretnénk dolgozni, várhatóan 2020 áprilisától. Aztán februárban felhívtuk, hogy módosult a terv, szeretnénk, ha be is szállna a zenekarba!
” (nevet)


Szerinted Erik számított erre?

“Én nem hinném. De azonnal igent mondott. Akkor már nyakig benne voltunk a dalírásban, nyolc nótánk szinte teljesen készen volt, de Erik rögtön nekilátott dalokat is írni. Végül három komplett számot hozott a lemezre. Épp olyan mániákusan felkészült a stúdiózásra, mint egy évvel korábban a turnézásra. Csúcs arc egyébként. De ezt mindig is tudtuk, már jóval azelőtt, hogy elkezdtünk lemezeket készíteni vele. Több, mint 30 éve ismerjük, régi jó barátunk. Amikor megismerkedtünk, a Ripping Corpse nevű bandája még a kezdeti demózásnál tartott, de a mi első lemezünk sem jött még ki. Emlékszem, hogy tőlünk kapta meg az Eaten Back To Life előzetesét egy kazettán. Ez valamikor 1990 nyarán volt, amikor New Jersey-ben játszottunk. A90-es években egy ideig együtt is laktam Erikkel. Később persze turnéztunk is együtt, de a lényeg, hogy közös történelmünk van.


Mielőtt a stúdiózás elindult tavaly áprilisban, még volt alkalmatok közösen próbálni?


Szerencsére igen, de csak nagyon rövid ideig. Ez tavaly március elején volt, de egy hét után jöttek a korlátozások, és akkor haza kellett utaznom. Ám még így is szerencsések voltunk, mert ha nincs az a hét, akkor most nem lennének új zenekari fotóink. Tavaly március óta személyesen nem is találkoztam a srácokkal.


A teljes interjút megtalálod a májusi HammerWorld magazinban.


Az interjú első két oldala

CANNIBAL CORPSE – Necrogenic Resurrection (a 2021-es Violence Unimagined albumhoz)


Megjelent az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined.

A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate Eternal, ex-Morbid Angel), aki egyúttal átvette Pat O’Brien gitáros helyét.

Alex Webster basszer:Erik három komplett dalt is írt a lemezhez, zenével és szöveggel együtt. Szerintem a stílusa, a gitárjátéka nagyon is passzol a Cannibal Corpse-hoz. És hát nagyon régi barátunk is. Az egyik legkeményebben melózó fickó, akit csak ismerek.

A dalok ezúttal is úgy születtek, mint eddig, hosszú évek óta járjuk már ezt az utat. Igyekszünk a legsúlyosabb és legemlékezetesebb témákat megírni. Azt szeretjük, ha minden nótánknak megvan a maga karaktere.


www.facebook.com/cannibalcorpse
Alex Webster – basszusgitáros
Paul Mazurkiewicz – dobok
George “Corpsegrinder” Fisher – ének
Rob Barrett – gitár
Erik Rutan – gitár

CANNIBAL CORPSE – Violence Unimagined (a 2021-es album)

CANNIBAL CORPSE – Murderous Rampage (a 2021-es Violence Unimagined album előzeteseként)
CANNIBAL CORPSE – Condemnation Contagion (a 2021-es Violence Unimagined album előzeteseként)
CANNIBAL CORPSE – Inhumane Harvest (a 2021-es Violence Unimagined album előzeteseként)
CANNIBAL CORPSE – Inhumane Harvest (a 2021-es Violence Unimagined album előzeteseként)
CANNIBAL CORPSE – Violence Unimagined
(04/16 – Metal Blade)

01. Murderous Rampage
02. Necrogenic Resurrection
03. Inhumane Harvest
04. Comdemnation Contagion
05. Surround, Kill, Devour
06. Ritual Annihilation
07. Follow The Blood
08. Bound And Burned
09. Slowly Sawn
10. Overtorture
11. Cerements Of The Flayed


KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.