CANENS LEAP – Jön a bonyhádi csapat második EP-je, klippel az első dal: Prey

Prey címmel egy videóval kísért EP-előzetes dallal jelentkezett a bonyhádi Canens Leap. Az új EP az Endless Tesselation címet viseli.

A Canens Leap több más underground zenekarhoz hasonlóan, baráti zenélésből nőtte ki magát. A 2016-os indulást követően 2018-ban átestek egy név- és stílusváltáson, melynek köszönhetően kialakult a zenekar mai arca. 2018-ban jelent meg bemutatkozó EP, a Silence Within.

Stílusukat nem szorítják kordonok közé, szeretnek felhasználni elemeket a legkülönfélébb stílusokból, post-rock témáik is vannak, de nem riadnak vissza a post-hardcore-féle durvább szólamoktól sem. Keményebb riffekkel és dallamos énekkel operálnak, ugyanakkor az érzelmesebb témák és a kiabálás sem áll távol tőlük. Rövid történetük alatt a déldunántúli régió majdnem összes klubjában megfordultak olyan zenekarok vendégeként, mint a Kies, a Fatal Error vagy a Don Gatto…


www.facebook.com/canensleapband


…A zenekar a 2021-es nyár folyamán mutatja be második kislemezét, mely az Endless Tessellation címet viseli. Az anyag három dala külön-külön debütál. Elsőként itt a Prey, amelyhez videóklip is készült.

A további dalok július 25-én (Hunter) és augusztus 8-án (Worldender) érkeznek majd.CANENS LEAP – Prey (2021)

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.