CANENS LEAP – Itt a harmadik és egyben utolsó dal a bonyhádi csapat friss EP-jéről

Worldender címmel egy videóval kísért új dallal jelentkezett a bonyhádi Canens Leap. A Prey volt az új EP-jük, az Endless Tessalation első előzetes dala, aztán jött a Hunter, a Worldender pedig az utolsóként bemutatásra került tétel.

A 3 tételes Endless Tesselation EP felvételei Bátaszéken zajlottak Egle Gyula Koppány házi stúdiójában. A Hunter videóját Radosza Ajna készítette, a szerkesztő és vágó Egle Kende volt.

Az Endless Tessellation EP a visszatérő mintázatokról szól – mondták a Hunter premierje kapcsán a nuskullnak. – A Hunter a keleti spiritualitásból merít és az életek örök körforgásának kérdését taglalja a nyugati ember szempontjából. A Prey is kapcsolódik ehhez a témához, hiszen az életben elkövetett hibákról szól, amelyeket újra és újra elkövetünk. A dalok fő üzenete, hogy csakis önmagunk megismerése szakíthatja meg ezeket a makacs mintázatokat. A Worldender ezekkel szemben az emberek közös hatásáról szól. Hogy hiába szakítjuk meg a saját rossz mintáinkat, kollektívaként kell együttműködjünk ahhoz, hogy túléljünk ebben a világban.

www.facebook.com/canensleapband


A Canens Leap több más underground zenekarhoz hasonlóan, baráti zenélésből nőtte ki magát. A 2016-os indulást követően 2018-ban átestek egy név- és stílusváltáson, melynek köszönhetően kialakult a zenekar mai arca. 2018-ban jelent meg bemutatkozó EP, a Silence Within.

Stílusukat nem szorítják kordonok közé, szeretnek felhasználni elemeket a legkülönfélébb stílusokból, post-rock témáik is vannak, de nem riadnak vissza a post-hardcore-féle durvább szólamoktól sem. Keményebb riffekkel és dallamos énekkel operálnak, ugyanakkor az érzelmesebb témák és a kiabálás sem áll távol tőlük. Rövid történetük alatt a déldunántúli régió majdnem összes klubjában megfordultak olyan zenekarok vendégeként, mint a Kies, a Fatal Error vagy a Don Gatto.CANENS LEAP – Worldender (Endless Tessellation EP, 2021)

CANENS LEAP – Hunter (Endless Tessellation EP, 2021)
CANENS LEAP – Prey (Endless Tessellation EP, 2021)
KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.