Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

BUTTERBROS – EP-premier a tavaly alakult triótól: Panem et Parizer

Panem et Parizer címmel megjelent a Butterbros zenekar első EP-je. A 3 tételes EP megtalálható a fontosabb streaming szolgáltatóknál. “Hogy mi kapcsolja össze a parizeres kenyeret és a rockzenét? A válasz egyszerű. A Butterbros. Ám ahhoz, hogy ezt jobban megértse az ember, jobban meg kell ismernie a bandát. A trió 2020 nyarán alakult. Lukács Levente (gitár, ének) és Kovács Ábel (basszusgitár, vokál) a gimis bandájuk feloszlása után döntötték el, hogy szeretnének egy komolyabb zenekart létrehozni. A dobok mögé közös barátjuk, Koenig Benedek (dobok, vokál) ült, aki korábban a Walrus In The Sunshine-ban játszott. A kezdeti próbák és az egymásra hangolódás után rögtön a debütáló kislemez felvétele következett Petik Barnabás produceri munkájával… (Fotó: Gundel Tamás)

www.facebook.com/butterbrosband …A Panem et Parizer című EP-n három dal hallható, melyekben keverednek a hard, a stoner, a punk és az alternatív rockzene jellemzői. Zenénk fő mozgatórugója a friss kenyérre lágyan omló, ujjnyi margarinréteg, és az erre érzékien elhelyezett, testes parizerdarab. A név is innen származik: Butterbros (az orosz buterbrod kifejezésből).

BUTTERBROS – Panem et Parizer EP (2021)

https://www.youtube.com/watch?v=z179flkwxcc
00:00 Big Ride 03:12 Nature 07:22 Idegen Stream-linkek
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.