BUTCHERS – 30 év után megszólalnak a régi dalok, itt az új EP: Félelmek közt élni

2020 végén Füst, tűzvész, romok… címmel egy 3 tételes EP-t adott ki a Butchers, egy 1988 és 1995 között aktív barcsi thrash csapat. Az 1987-ben alakult zenekart két eredeti tag élesztette újjá: Dernanecz Zsolt dobos és Betlehem József gitáros/basszer/énekes. Most egy új EP-vel jelentkeztek.

Az időutazás folytatódik! Elkészült a Butchers újabb, a múltunkat feldolgozó EP-je. A Félelmek közt élni című felvételünk 3 dalt tartalmaz az 1990-es és 1991-es anyagainkból. Ez az időutazás nem igazán (a tervezett) fénysebességgel halad, de örülünk , hogy a tavaly év végén megjelent EP óta eltelt közel egy évben az élet sűrű teendői mellett legalább annyi időnk akadt, hogy ezt a három dalt rögzítsük…

www.facebook.com/butchersmusic…A felvételeket újra a SuperSize Recording stúdióban készítettük Horváth Attila (Subscribe) közreműködésével. Attilával nagyon megtaláltuk a közös hangot , tök jól ráhangolódott a dalainkra és igazán gördülékenyen mentek a felvételek. Klassz meglátásai voltak és sok segítséget nyújtott a munka során.


Az előző kislemezhez képest (Füst,tűzvész, romok …) itt már sokkal jobban hozzányúltunk a régi dalokhoz, nem csak a jó minőségben való rögzítés volt a cél . Változtattunk hangoláson, dalszerkezeten, szólamokon, született új dal kezdés és befejezés is, itt-ott a szöveg is módosult.

A végeredmény sokkal kiérleltebb, töményebb és erőteljesebb lett mint eredetileg volt. Mindez persze csak nekünk jelent újdonságot és izgalmat , nem hinném , hogy bárki más emlékezne még a 30 évvel ezelőtti dalaink eredeti megszólalására… Ettől függetlenül reméljük lesznek néhányan, akik élvezettel hallgatják a mostani felvételt, akár ismerték a dalokat , akár most találkoznak velük először ! És az utazás itt még nem ért véget…


BUTCHERS – Félelmek közt élni EP (2021)
1. Félelmek közt élni
2. Ember # Állat
3. Menjetek máshoz vigaszértDernanecz Zsolt – dobok
Betlehem József – gitárok, basszusgitár, ének

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Még tavaly októberben jelent meg a Dream Theater legfrissebb stúdiólemeze, a hét epikus szerzeményt tartalmazó A View From The Top Of The World. A csapat legfrissebb, negyedik videója a Transcending Time dalhoz készült el.
Különleges élő lemezzel jelentkezik március 25-én az Architects. A For Those That Wish To Exist At Abbey Road című élő anyag előzeteseként már itt is van az Impermanence videoklipje.