BUTCHER BABIES – Új dal, egy óda a régi barátoknak: Last Dance

Az utóbbi hónapokban három új dalt is bemutatott a Butcher Babies, most pedig Last Dance címmel itt a negyedik új nótájuk. Egyelőre maradnak a különálló dalok publikálásánál, de idővel ezek majd album formájában is alakot öltenek Heide Shepherd szerint.

Carla Harvey énekesnő:
Miközben írtuk a Last Dance dalt, beugrott egy régi emlék, még a fősulis időkből, amikor pár barátommal rendre elautóztunk egy dél-utahi kanyonba, ahol a verdára kifeküdve lazultunk, csak bámultuk a csillagokat. Közben persze azt is megdumáltuk, hogy ki milyen utat képzel el magának a jövőben. Fiatal felnőttekként a jövőről álmodoztunk. Már egy jó évtizede nem találkoztam azokkal a barátaimmal, és gyakran elfilózom azon, hogy nekik vajon eszükbe jutnak-e ezek a csillagfényes álmodozások. Ezek nagyon kellemes emlékek számomra, mert egymást is mindenben támogattuk. Ez a dal visszahozza nekem azokat a régi pillanatokat. Ez egy óda számotokra, John, Mikey és Kim.

www.facebook.com/butcherbabiesBUTCHER BABIES – Last Dance (2021)

Elsőként a Bottom Of A Battle című dalt mutatták be a 2021-es anyagról, amelyben Andy James gitározik. A szólóban is aktív brit gitáros (ex-Sacred Mother Tongue) az idei év elején csatlakozott a bandához, együtt Ricky Bonazza basszusgitárossal, de aztán beugrott a Five Finger Death Punch turnéjára, azóta pedig már hivatalosan is Bathory Zoli gitárpartnere lett.Carla Harvey énekesnő: Mi a franc ez a Yorktown, nem igaz? Nos, ez a mi kis Gothamünk, egy általunk megálmodott világ, ahol két démoni csaj járőrözik a városban… Az utóbb született nótáink közül ez az egyik kedvencem. Imádunk karaktereket felépíteni, a súlyos riffek fölé sztorikat felvázolni. Üvöltünk, éneklünk, megmentjük Yorktownt a közelgő veszedelemtől.

Heidi Shepherd énekesnő: Egy szuperhősnél mi lehet jobb? Két szuperhős! Az általunk alakított karakterek összefognak és ígéretet tesznek, hogy együtt megmentik Yorktown lakóit.BUTCHER BABIES – Yorktown (2021)


Carla Harvey énekesnő:A kiszolgáltatottságról, a sebezhetőségről szól a Sleeping With The Enemy dalunk. Ez egy amolyan ‘vállald fel a saját baromságodat’ nóta… mert a változáshoz vezető őt első lépése annak beismerése, hogy a probléma valós, nem igaz?

Heidi Shepherd énekesnő:
Ez a dal a képmutatásról és az önmegvalósításról szól. Az embert annyira elnyelheti az élet patkányversenye, hogy hajlamosak vagyunk elveszíteni önmagunkat és az alapvető értékeinket.

BUTCHER BABIES – Sleeping With The Enemy (a 2021-es anyag előzeteseként)

BUTCHER BABIES feat. Andy James – Bottom Of A Bottle (a 2021-es anyag előzeteseként)“Lilith”- Quarantine Style
“Monsters Ball”- Live from Las Vegas
“The Butcher”- Live from Las Vegas
“Korova”- Live from Las Vegas
“I Smell A Massacre”- Quarantine Style
“The Huntsman”- Live from Las Vegas
“Pomona (Shit Happens)”- Live from Las Vegas
“Jesus Needs More Babies For His Warmachine” feat. Charlie Benante – Quarantine Style
“Controller”- Live from Las Vegas
“Look What We’ve Done”- Live from Las Vegas
“They’re Coming To Take Me Away”- Live from Las Vegas
“Magnolia BLVD”- Live from Las Vegas
“Underground and Overrated”- Live from Las VegasKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.