Skip to content

BROTHERS OF METAL – Közeledve a Ragnarökhöz

November 1-én új albummal jelentkezik a folkos heavy/power metalt játszó svéd Brothers of Metal. Az AFM Records által gondozott hanghordozó 13 szerzeményt fog tartalmazni, amelyek nagy része – annak rendje s módja szerint – északi jelleggel lesz felvértezve. Ugyanakkor akadnak majd olyan kompozíciók is – mint például a ma bemutatott Heavy Metal Viking –, amelyek szokatlanul hatnak a BoM repertoárjából.

„A Heavy Metal Viking egyfajta ’80-as évekbeli déli hard rock hangulatot áraszt, ami messze áll attól, amit tőlünk várnátok” – erősítette meg mindezt a zenekar énekese, Mats Nilsson.

A Brothers of Metal látványos jelenség a nemzetközi metal színtéren, fülbemászó, mégis erőteljes dalaikkal és harci öltözékükkel, beleértve az archaikus fegyvereket is, egyaránt tisztelegnek a heavy metal és az északi istenek előtt. A hamarosan megjelenő Fimbulvinter című stúdióalbum a nyolctagú zenekar minden erősségét bemutatja, de néhány jelentős új elemet is tartalmazni fog.

„Az alaphangzás megmaradt, de dalszerzőként is fejlődtünk, így a szerzemények mélyebbek és széleskörűbbek, mint korábban – folytatta Mats. – A dalaink ugyanazokat a témákat követik, mint eddig, annak ellenére, hogy új területekre merészkedtünk, és új történeteket tártunk fel. Mindig arra törekszünk, hogy minden albumon legyen egy olyan dal, ami mindenkihez illik, és ennek az az eredménye, hogy a himnuszaink általában a metal különböző műfajaira hasonlítanak. Mi így szeretjük. Mi vagyunk a Brothers of Metal, azt játszunk, amit csak akarunk!”

A lemez dalainak többségét Dawid Grahn gitáros és Ylva Eriksson énekesnő írta. A zenekar többi tagja is részt vett a dalszerzésben, nevezetesen a két énekes, Mats Nilsson és Joakim Lindbäck Eriksson, Pähr Nilsson gitáros, Emil Wärmedal basszusgitáros, Johan Johansson dobos, sőt, néhány kiegészítő elem a koncerteken kisegítő gitárostól, Christian Larssontól is érkezett. A Fimbulvinter felvételei a Massiv Musik stúdióban készültek a svédországi Mockfjärdben, a korábbi lemezekhez hasonlóan Erik Berglund producer irányítása mellett. A borító Sallai Péter keze munkájának köszönhető.

A nagy információáradat végén már csak egyetlen kérdés maradt hátra: mit is jelent pontosan a „fimbulvinter”?

„A ’fimbulvinter’ az északi mitológiában a ’nagy telet’ jelenti – tudhattuk meg Matstól. – A telet, amely hidegebb és sötétebb minden más télnél, és három évig tart. Ez az egyik első meghatározó jele annak, hogy közeleg a Ragnarök.”

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw