BORNHOLM – Holnap érkezik az új album, új dal és klip: Black Shining Cloak

Apotheosis címmel november 5-én, azaz holnap jelenik meg a Napalm Records gondozásában a Sallai Péter (Sahsnot) vezette Bornholm ötödik albuma. A komor, melodikus black metal csapat legutóbbi lemeze a 2016-os Primaeval Pantheons, az új anyag utolsó előzeteseként pedig már itt is van a klippel kísért Black Shining Cloak című tétel, amelyben vendégük is van, Mike Wead gitáros (Mercyful Fate, King Diamond).

Sahsnot: „11 szám került rögzítésre, ismét Scheer Viktorral, a SuperSize-ban. Úgy érezzük, hogy messze az eddigi legesszenciálisabb Bornholm anyag született meg a legtöbb munkával, amit lemezbe valaha fektettünk. Jóval gazdagabb és változatosabb anyag lett az elődeinél.”

BORNHOLM feat. Mike Wead – Black Shining Cloak (a 2021-es Apotheosis albumhoz):

Sahsnot: „A Black Shining Cloaks az egyik legkorábbi dal az új albumon. Még abból az időből származik, amikor az előző lemezünk megjelent. Már a kezdetektől fogva úgy éreztük, hogy ez a dal tökéletes egy kliphez. Egyébként egészen más, mint a többi szám az albumon. A tempója is más, a szerkezete egyszerűbb, de a hangulata nagyon erős. A dal végén hallható szólót Mike Wead írta és játszotta King Diamond csapatából és a Mercyful Fate-ből. Úgy éreztem, hogy szüksége lenne még valami egyedire a záró részben, és megkérdeztem Mike-ot, hogy mit gondol erről, ő pedig felvette ezt az igazán kiemelkedő szólórészt, ami szerintem a dal csúcspontja. Nagyon hálásak vagyunk érte, mert számomra Mike Wead az egyik legmeghatározóbb gitáros. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy szólózik az egyik dalunkban. Johan Baath rendezővel a gyönyörű stockholmi Van der Nootska-palotában forgattuk a klipet. Az épület miliője tökéletesen megfelelt az általunk elképzelt hangulathoz.”

BORNHOLM – Spiritual Warfare (szöveges videó a 2021-es Apotheosis albumhoz)

Sahsnot: „Számomra a Spiritual Warfare egy nagyon különleges dal, mert a szokatlan zenei megoldások mellett egy apokaliptikus vízió is megjelenik a szövegében. Bibliai utalások, absztrakt látomások, rituális mágia… A fizikai világ kulisszái mögött a háború elsősorban a szellemi erők között zajlik, a háttérben az a valódi hajtóerő.”

BORNHOLM – I Am War God (a 2021-es Apotheosis albumhoz):

Sahsnot: „Az I Am War God a háború ősi ösztönéről és az emberiség elpusztításáról szól… akár egy véső a szobrász kezében, aki századról századra formálja a világot. Kemény, történelmi időket élünk, és ez csak keményebb lesz, még annál is, amit valaha el tudtunk képzelni. A kerekeket gigantikus, ősi erők forgatják, erről szól a szöveg. Az akarat az egyetlen dolog, ami igazán teremt, ami előre mozgatja az eseményeket… az akarat az akarat ellen. A klipet Svédország fenséges erdei és évszázados romjai között forgattuk két részben. Először a zenekar tagjaival a saját jeleneteinket, majd néhány nap múlva a színészekkel a cselekményt. Ez az első videónk, amit egy profi rendező, Johan Bååth készített, aki korábban például a Watainnel is dolgozott.”

BORNHOLM – Apotheosis
(11/05 – Napalm)

01. I Divine
02. My Evangelium
03. Sky Serpents
04. The Key to the Shaft of the Abyss
05. Black Shining Cloaks
06. Spiritual Warfare
07. Darkened Grove
08. To the Fallen
09. I am War God
10. Apotheosis
11. Enthronement

Formátumok:

 • CD Digipak
 • 1 LP Gatefold Black
 • Digital Album

Előrendelés itt!

(Bornholm fotó: Máté Krisztina)

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.