Skip to content

BORKNAGAR – Februárban érkezik a Fall album!

A norvég avantgárd/progresszív black metal úttörői, a Borknagar tagjai büszkén jelentik be tizenkettedik monumentális stúdióalbumuk, a Fall közelgő megjelenését, amelyet a Century Media szabadít a világra, 2024. február 23-án.

A Fall nyolc fenséges számot fog tartalmazni, 54 epikus percnyi játékidőn keresztül. A briliáns keverés újfent Jens Bogrennek (Opeth, Amon Amarth, Kreator), a lentebb látható lenyűgöző borító pedig Eliran Kantornak (Testament, My Dying Bride, Sodom) köszönhető.

„Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy mindannyiótok számára bemutathatjuk Fall című tizenkettedik albumunkat, amely zenei utazásunk újabb fejezetét jelenti – mondta a Borknagar alapító gitárosa, Øystein G. Brun. – A Fall sok szempontból a True North folytatásának tekinthető, de mint mindig, most is tovább és egyre messzebbre haladunk a még szélesebb és kihívásokkal teli horizontok felkutatása érdekében. Zeneileg most is hűségesek vagyunk a zenei örökségünkhöz, de kétségtelen, hogy tűzön és jégen keresztül sétáltunk annak érdekében, hogy eljussunk az eddigi legmagasabb csúcsunkra. Bár a Fall rengeteg zenei és szövegi gondolatot jelenít meg, az album alapvető témája az élet legszélsőségesebb területeinek lenyűgözöttsége és megbecsülése köré épül. A létezésünk hatalmas perifériáján található helyekről és lényekről szól, amelyeket csak nagyon kevesen láthatnak vagy ismerhetnek meg – de mégis alapvető fontosságúak a létünk szempontjából. A Fall segítségével igyekszünk mindazt ábrázolni és megbecsülni, ami fenntartja és kitolja a határokat – a hatalmas bukással szemben.”

A mai napon került bemutatásra az album első kislemeze, egyben nyitódala, a Summits, amelynek vizualizációs videója lentebb máris megtekinthető.

„Attól a naptól kezdve, hogy megszülettél, a természet mindent megtesz azért, hogy a földbe döngöljön – tette hozzá a dalhoz Øystein G. Brun. – Az önmagadért folytatott magányos küzdelem, vagy az egész élet hatalmas küzdelme végül belülről – vagy kívülről – le fog rombolni téged. De az idő röpke pillanata alatt, amíg kitartunk, mindannyian a saját létezésünk legfőbb magaslataira törekszünk. A Summits című első kislemezünk a hamarosan megjelenő Fall albumról az életnek ezt az örök drámáját veszi górcső alá – ahol a dráma kibontakozik – az élet peremén.”

BORKNAGAR – Fall
(02/23 – Century Media)

1. Summits
2. Nordic Anthem
3. Afar
4. Moon
5. Stars Ablaze
6. Unraveling
7. The Wild Lingers
8. Northward

KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. HANABIE.
  Reborn Superstar!
 2. NEMOPHILA
  Evolve
 3. BAND-MAID
  Unseen World
 4. TRIDENT
  Advance Generation
 5. FATE GEAR
  The Sky Prison
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw