BODOM AFTER MIDNIGHT – “Nofene, itt egy fiatal srác, aki már most jobban gitározik, mint bárki Finnországban!”

Mindössze három koncertet tudott adni a tavaly december végén elhunyt Alexi Laiho az új zenekarával, és nem is született több felvétele a Bodom After Midnightnak, mint az a két saját dal és egy Dissection feldolgozás, amely nemrég jött ki a Paint The Sky With Blood című EP-n. AChildren Of Bodom 2019 novemberében jelentette be a feloszlását, Alexi és Daniel Freyberg gitáros pedig együtt maradva hozta össze az új zenekart, és óriási terveik voltak 2021-re is. Azév végére már szerettek volna elkészülni a Bodom After Midnight első nagylemezével…

Részlet a májusi HammerWorld magazinban megjelent interjúból.

www.facebook.com/einherjerofficial


Az EP borítóján a Kaszás nem látható, csupán a szerszáma. Ez volt az eredeti elképzelés is?

“Hú, ezt nem tudom, mert a borítóval kapcsolatos dolgokat Waltteri intézte. Ő tartotta a kapcsolatot Travis Smith-szel. De úgy rémlik, hogy a Kaszást egyikünk sem akarta szerepeltetni, mert az annyira kötődött a Children Of Bodomhoz. Aföldön heverő kaszával csak utalni akartunk rá. Akép mindenesetre már jóval Alexi halála előtt megvolt, ő is látta. Nagyon tetszett is neki. Utólag persze más jelentést hordoz a kép…”
Aszavaidból azt veszem ki, hogy 2021 végére terveztétek az első albumot. Születtek az EP két dalán kívül más nóták is?

“Nincs más felvételünk, sem riffek, sem dalkezdemények. Semmi. Amink megvolt novemberre, azt fel is vettük. Ezek Alexi utolsó dalai, és nagyon büszkék vagyunk rájuk. Ő is maximálisan elégedett volt velük. Ezek a hattyúdalai…”Egyben ez jelenti a Bodom After Midnight végét is?


“Ez nem is kétséges. Alexi nélkül szánalmas lenne folytatni egy olyan zenekart, amelynek nevében ott a Bodom szó. Egyelőre nem is beszéltünk arról, hogy közösen zenélnénk tovább. De a jövő még nagyon ködös. Ki tudja?”
Szerinted Alexi örökségéből mi marad meg most?

“Minden, az egész életműve! AChildren Of Bodommal egy egészen új stílust alakított ki, és ez örökké velünk marad. Rám is óriási hatást gyakoroltak a COB korai lemezei. Alexi egyszerre felbukkant a színtéren, én meg csak lestem. Nofene, itt egy fiatal srác, aki már most jobban játszik, mint bárki Finnországban! Tulajdonképpen a finn bandák közül csak a Sentenced és a Bodom tetszett igazán. Alexi rendesen felrakta a lécet a gitárosok számára. Engem is arra inspirált, hogy még többet gitározzak. Aharmóniaérzéke is egészen különleges volt. És remekül keverte a stílusokat. Death, black, klasszikus metal… Sőt, még a glam vonaltól is eltanult ezt-azt. Igaz, hogy hörgős volt az ének, mégis fülbemászó dalokat tudott írni. És mindezt úgy csinálta, mintha ez olyan pofonegyszerű lenne. Fantasztikusan jó zenész volt, és egy nagyon jó ember. Szerencsés vagyok, hogy ismerhettem, és hogy együtt zenélhettem vele. Rengeteget tanultam is tőle az utóbbi évek során.”
Alexi halála az egész metal színteret megrázta.

“Pótolhatatlan veszteség érte a metal világát. De még így is meglepett, hogy olyan zenészek gyászolták meg, akiket csakis legendáknak tudok nevezni. Zakk Wylde, Steve Vai, Dave Mustaine… Ezek az emberek Alexi számára is hősök voltak. Csodálatos megemlékezéseket olvastam mindenkitől. Erre még mi sem számítottunk. Tisztában voltunk a tehetségével, a nagyságával, ne érts félre, de ő számunkra Alexi volt, a zenésztársunk, a barátunk. Döbbenetes volt látni, hogy még a CNN is beszámolt a haláláról. Mi nem rocksztárnak láttuk őt, és ő sem tartotta annak magát. Egy zenész volt, egy őrülten jó gitáros. És mindig két lábbal állt a földön. Ugyanakkor az is igaz, hogy szenvedélyes volt, úgy is élt, nagyon intenzíven. El sem tudta képzelni az életét a zenekarozás, a turnézás nélkül.”


A teljes interjút megtalálod a májusi HammerWorld magazinban. Keresd az újságosoknál!


BODOM AFTER MIDNIGHT – Paint The Sky With Blood (a 2021-es Paint The Sky With Blood EP-hez)

BODOM AFTER MIDNIGHT – Payback’s a Bitch (a 2021-es Paint The Sky With Blood EP-ről)
BODOM AFTER MIDNIGHT – Where Dead Angels Lie (Dissection, a 2021-es EP-ről)BODOM AFTER MIDNIGHT – Paint The Sky With Blood EP
(04/23 – Napalm)

01. Paint The Sky With Blood
02. Payback’s A Bitch
03. Where Dead Angels Lie (Dissection)

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Még tavaly októberben jelent meg a Dream Theater legfrissebb stúdiólemeze, a hét epikus szerzeményt tartalmazó A View From The Top Of The World. A csapat legfrissebb, negyedik videója a Transcending Time dalhoz készült el.
Különleges élő lemezzel jelentkezik március 25-én az Architects. A For Those That Wish To Exist At Abbey Road című élő anyag előzeteseként már itt is van az Impermanence videoklipje.