BLIND GUARDIAN – Teljes a felállás, kész az új album is

Befejezte új albumának munkálatait a Blind Guardian, egyúttal bejelentették azt is, hogy megvan az új basszusgitárosuk. Az utóbbi tíz évben
Barend Courbois (Vengeance stb.) játszott velük a koncerteken, de csak kisegítő jelleggel, az új srác, a szintén holland Johan Van Stratum viszont igazi tag lesz a csapat posztja alapján.

Az eindhoveni zenészt ismerheted az Ayreon élő felvételeiről, Anneke csapatából, a Vuurból, de a Stream Of Passionből is. Johan első koncertje a Wacken-pótlék Bullhead City fesztiválon lesz Hansiékkal szeptember 16-án.

Hansi Kürsch énekes az új lemezről:Egyáltalán nem egy egyszerű album született, de Blind Guardian mércével mégis az. Nagyon agresszív, nagyon sötét. A zeneszerzés java még a korona előtt zajlott, de a dalokban jó sok düh érződik. Ugyanakkor nagyon fogós is szerintem, és pozitív hangulatot áraszt. De azért van benne egy nagyon nyers energia is, amit azonnal észlelni fogsz.

www.facebook.com/blindguardian


A Blind Guardian legutóbbi albuma a szimfonikus anyaguk volt, a 2019-es Twilight Orchestra: Legacy of the Dark Lands, hagyományos sorlemezként pedig 2015-ben adták ki a Beyond the Red Mirrort. Tavaly egy élő lemezük jelent meg, az Imaginations from the Other Side Live, amelynek anyagát még 2016-ban rögzítették.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.