Skip to content

BLAZE OF PERDITION – Az erőszak örökös körforgásában

A black metalos lengyel Blaze of Perdition egy új klipet mutatott be a Przez Rany című szerzeményéhez. A dal az április 19-én a Metal Blade gondozásában napvilágra kerülő Upharsin albumon lesz hallható.

„Az Upharsinnal az volt a célunk, hogy kollektívaként felszakítsuk az emberiség sebeit – tették hozzá az albummal kapcsolatban a Blaze of Perdition tagjai. – Az album arra reflektál, hogy az emberek hajlamosak vonzódni a konfliktusok és a viszályok felé. Hogy a vallások és a politika, valamint a mindennapi életünk egyéb aspektusai mennyire beszennyeződnek és az alacsonyabb rendű ösztöneink által vezéreltek, mivel akarva-akaratlanul nem vagyunk hajlandóak tanulni a saját történelmünkből. Hiszen úgy döntünk, hogy figyelmen kívül hagyjuk és elhanyagoljuk pszichikai valóságunk árnyékos vonatkozását, ami viszont egyre mélyebbre visz minket az erőszak örökös körforgásában. Valószínűleg ez a legrealisztikusabb koncepció, amit eddig felvállaltunk, érezhetően kevésbé spirituális irányultsággal és sokkal földhözragadtabb megközelítéssel.”

A Przez Rany dalról a következőket tudhattuk meg:

„Nem sűrűn fordul elő, hogy a dalok a teljes időtartamuk alatt hasonló hangulatban maradnak, de ez a szám a ritka kivételek egyike. Az volt a célunk, hogy egy menetelésszerű himnuszt hozzunk létre, amely egyfajta ünnepélyes hangvétellel rendelkezik. Valami meglehetősen szokatlan dolgot is beillesztettünk a dalba, nevezetesen egy ritmikus, kántált refrént, hogy kihangsúlyozzunk vele valamiféle kiforgatott elragadtatás és mámor érzését. Szövegileg a dal arról szól, hogy a vallások és ideológiák hogyan táplálják komplexusainkat és előítéleteinket, és végül a gyengébb ösztönök és az önérzet mélységeibe sodornak minket. Hogyan inspirálják az elfojtott démonokat is az elménk elnyomásával arra, hogy átvegyék a hatalmat azáltal, hogy az önigazságosság érzetét keltik bennünk, és hogyan válik ez végül a kitörés előtti utolsó cseppé a pohárban.”

BLAZE OF PERDITION – Upharsin
(04/19 – Metal Blade Records)

1. W kwiecie rozłamu
2. Przez rany
3. Niezmywalne
4. Architekt
5. Młot, miecz i bat

https://blazeofperdition.bandcamp.com/album/upharsin

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw