Skip to content

BERLIOSE – Új EP és klippremier!

Berliose

Az új Love Again EP-vel és a Vampire State Building dalra forgatott videóklippel jelentkezett a goth rocker Berliose.

„Az új EP-nk a szerelem különböző formáiról szól, a friss, kialakuló vagy épp kihaló szerelem valamint önmagunk és barátaink szeretete, elfogadása. Ezeket az erős érzéseket akartuk megformálni lényegében egy szerelmes levélként a 2000-es évek általunk imádott goth rock zenekarainak. Az olyan bandák, mint a HIM és a The Rasmus manapság már sokaknál guilty pleasure kategóriába esnek, és mi pont ezt az érzést szerettük volna felhasználni arra, hogy egy hajszálnyival kevésbé vegyük komolyan a saját zenénket, és szórakoztatóbb, könnyebben befogadható számokat írjunk, mint például a bemutatkozó lemezünkön, a Sleep Without You-n voltak megtalálhatóak.”

„A Vampire State Building című dal klipje is ennek szellemében készült, igyekeztünk a videó esztétikai elemeit is ehhez a mentalitáshoz igazítani, eltúlzott, színpadias mozgással és egy csipetnyi iróniával éltük ki a bennünk élő rocksztár vámpírt. Mindegyikünk ruházatát egy bizonyos film, játék vagy sorozat inspirálta, mintha mind más-más korból származnánk. Ebből kifolyólag nem akartunk egyenruhát, a jelmezeinket mi válogattuk össze mindennapi ruhadarabokból valamint a helyszínen lettek úgy megvarrva és átalakítva, hogy mindenki beleadja a saját személyiségét.”

.
„Az első számot követően is szerettük volna nyomatékosítani ezt a hangulatot az ‘Eternal Sleep Without You’ című átvezetővel ami egy élesebb képet tud nyújtani a hallgatónak, hogy mégis hol jár éppen, mielőtt elindul az eddigi tapasztalatok alapján abszolút közönségkedvenc ‘Dry’ a vámpírdiszkóban. Végül mielőtt felkel a nap és mindenki visszafeküdne koporsójába, egy utolsó keserédes keringőre hív a ‘Your I Love You’s are Getting Worse’.”

„Az EP Botlik Matyival készült a Grenma studióban, akinek sikerült az abszolút maximumot kihozni belőlünk és a számokból, ezúton is köszönjük neki! A klip felvételeiért pedig a P9 Pictures felelt, egy intenzív hétvégén sikerült minden energiájukat beleadva megvalósítani az elképzeléseinket. Reméljük, hogy sokaknak kedvére lesz új szerzeményünk, és talán másoknak is kedve támad elővenni az ujjatlan kesztyűket, a fekete körömlakkot, és a szegecses farmerdzsekiket!”

https://www.facebook.com/berlioseband
https://open.spotify.com/album/35B8PQrAoBZqyXgt7GOOTX

nka
KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw