Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

BENEATH THE VOID – Új dal az egykori Kill With Hate-től: Rebellion

Az még a múlt hónapban derült ki, hogy nevet változtatott a brutális death metal vonalat képviselő budapesti Kill With Hate. Már Beneath The Voidként folytatják a zúzást egy progosabb, technikásabb irányban, a régóta készülő második lemez pedig …Into Oblivion címmel jön ki június 11-én a Metal.hu-nál. A sci-fi konceptalbum második előzeteseként már meg is hallgatható a Rebellion című dal.

Olt Ákos gitáros:A lemezen szereplők közül a Rebelliont kezdtem írni legkorábban, még 2013-ban, egyből a Voices lemez után. Ennek ellenére csak pár év fiókban porosodás, egy húrral mélyülés, egy EP és tagcsere után, 2016-ban sikerült végleges formát ölteni. A korábbi dalaimhoz képest egyértelműbb, dalközpontúbb szerkezete van, s ezek jó alapot szolgáltak Patrikék énektémáihoz.

Ha valaki felfedezni véli benne a Black Dahlia Murder alig érezhető hatását, az természetesen csak a véletlen műve, és nem is tudom, miről beszél. És nyilván ennek semmi köze ahhoz, hogy négy éve ezt a dalt demóváltozatban már egyszer nyilvánosságra hoztuk pont egy olyan koncert alkalmával, amikor az A38-on előttük léptünk fel.


www.facebook.com/beneaththevoidhungary
Patrik, a BTV basszusgitáros-énekese:

A Rebellion volt az első korai tétel, amely elkészült a lemez írása során. Az akkoriban rögzítésre került ötletek alapján egyértelművé vált, hogy teljesen új szintet szeretnék elérni zeneileg, ez pedig teljesen új megközelítést és munkamódszert igényelt.

A szöveg alapjaival akkortájt végzett Blazsovics Máté barátom, és az egyelőre zavarosnak tűnő vízben halászva nehéz volt elképzelni, hogy ebből mit fogunk tudni kihozni. Az előzetes aggodalom végül alaptalannak bizonyult, hiszen gyakorlatilag természetes módon illeszkedett a szöveg a zenei alapra, Aenigma samplerei, billentyűs hangszínei is remekül elegyedtek, és már az első demóváltozatban is nagyon meggyőzőnek tartotta mindenki a zenekarból. Végül az élet úgy hozta, hogy a lemez éréséhez és befejezéséhez több időre volt szükség, mint ahogy azt vártuk, de most már célegyenesben vagyunk.

A lemez első fejezetének közepén található Rebellion szövegileg predesztinálja az utána következő Refugee dalban bekövetkező elkeseredett, impulzív cselekedetet. Mindez most új köntösben, újra felvett, -kevert és -maszterizált változatban hallható.BENEATH THE VOID – Rebellion (a 2021-es …Into Oblivion albumról)
Gyémánt Krisztián énekes:Régóta ígérgetjük ezt az anyagot, szó szerint évek óta dolgozunk rajta. Túl vagyunk néhány holtponton, de talán megérte a küzdelem, hiszen a zenekar számára mindenképpen új szintet jelent az …Into Oblivion. Olyannyira, hogy most meg mertük lépni azt is, amin már úgy két éve gondolkodunk, konkrétan azon, hogy elengedjük a Kill With Hate nevet, amelyhez igazából már sem a mai felállás, sem az új lemez által képviselt világ nem kötődik – sem zenei, sem szövegi értelemben.

Én egyébként szerettem ezt a nevet, és bár a korábbi anyagok nagyon morbid, véres-beles szövegvilágához még illett is, de túl sok mögöttes tartalma azért nem volt, ellentétben a Beneath The Voiddal, ami – akárcsak az új album sztorija – sokféleképpen értelmezhető. Ahogy készült az új anyag, fokozatosan megérett bennünk az elhatározás, hogy ezzel a lemezzel valóban új korszakot kellene nyitnunk, és végül így is tettünk.


Patrik:

Jó két éve érik már ez a dolog. Brutalitás és technikás megközelítés terén ezúttal sem spóroltunk, de az új albummal távolabb kerültünk a klasszikus, old school death metaltól, és ahogy körvonalazódott a szövegvilág, meg az egész lemez kerettörténete, úgy gondoltuk, eljött az idő. Az …Into Oblivion ugyanis egyfajta sci-fi környezetben játszódó konceptalbum, ami felfogható egy jellemfejlődés allegóriájaként is.

Az alapötletet és egyes részletek Blazsovics Máté barátomtól származnak, ezeket alakítottam aztán dalszövegekké a végleges változatban. A történet röviden arról szól, hogy a névtelen főhős, miközben számot vet életével, egy eltérítésnek köszönhetően egy másik dimenzióba kerül, próbál megküzdeni mindazzal, ami ebben az idegen világban várja, és az ott tapasztaltak hatására egy magasabb rendű életformává válik, hogy aztán újjászülessen a megsemmisülés által.


Természetesen a sztori csak díszlet, és a történet értelmezhető akár sokkal hétköznapibb szemszögből is, de ezt azokra bíznánk, akik veszik a fáradtságot, hogy beleássák magukat az album dalaiba.


A The Question talán az egész album legspontánabb fejezete zeneileg, Attila írta, amikor épp az Absolution gitártémáit rögzítette a lemezhez. A kezdést követő kiállás – melyben egy hangeffekt erejéig szerepel a magyar underground egyik ismert énekese is, aki véletlenül épp ott járt a stúdióban, de nem mondjuk meg, kiről van szó – teljesen improvizatív módon született, az eredetileg sokkal egyenesebb tempókat Turi (Turcsák Bence dobos) alaposan megcsavarta a végső kidolgozás során. Szövegileg a történet egyfajta fordulópontja, ahol az átváltozása után hősünknek rengeteg kérdésre kell választ találnia, többek között arra, kellenek-e válaszok egyáltalán?


BENEATH THE VOID – The Question (a 2021-es …Into Oblivion albumról)


A Beneath The Void – amennyiben az erre vonatkozó járványügyi rendelkezések ezt lehetővé teszik – a tervek szerint a nyár folyamán élőben is színpadra viszi az album dalait, és amint lehet, egy nagyobb lemezbemutató koncert is vár a zenekarra.BENEATH THE VOID – …Into Oblivion
(06/11 – Metal.hu)

01. Elegy
02. Rebellion
03. Refugee
04. Chant of Superior Death
05. Terraform
06. By The Seventh
07. Downwards
08. The Question
09. Stargazer
10. Absolution
11. OblivionKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV