Skip to content

BARONESS – Lemez, videók, csak saját gyártásban!

Az amerikai Baroness hatodik stúdióalbuma, a Stone szeptember 15-én fog megjelenni a zenekar saját, Abraxan Hymns kiadójánál. A lemezről második előzetes gyanánt a Beneath the Rose című szerzemény került bemutatásra.

„Nagyszerű érzés újra zenét kiadni – mondta a zenekar énekes/gitárosa, John Baizley. – Különösen egy olyan dalt, mint amilyen a Beneath the Rose, amit a Gold & Grey munkálatai során kezdtünk el írni úgy hat évvel ezelőtt. Azon munkálatok alatt a dal sosem volt képes igazán beindulni, de amikor elkezdtük írni a Stone-t, az egyik első dolgom az volt, hogy előkapartam a fő gitárriffet a nyugállományából, hogy megvizsgáljuk, képesek vagyunk-e új életet lehelni a csontozatába. A Last Worddel párosítva a Beneath the Rose a Stone mikrokozmikus megnyilvánulásává vált, egyfajta küldetésnyilatkozattá, utalva arra a széles zenei spektrumra, amit az album többi részén végigjárunk. Ez egyben egy trilógia első része is, amelyhez még a Choir és a The Dirge dalok tartoznak.”

A Beneath the Rose klipjét a zenekar tagjai saját maguk rendezték, a vágás pedig John Baizleynek és Nick Jostnak köszönhető. De ez a fajta munkamenet nem újdonság a csapat háza táján, hiszen a Stone első kislemezéhez, a Last Word című dalhoz is a basszusgitáros Nick készített videót.

„Nagyjából ugyanúgy, ahogyan a Stone-t is saját magunk hoztuk létre és gyártottuk le, a videóinkkal kapcsolatban is a barkácsoló megoldást választottuk – folytatta John Baizley. – Ez egy videósorozat második része, amit mi magunk készítettünk. Mi forgattuk, rendeztük és vágtuk. Ez egy izgalmas és kreatív folyamat volt, a fotózás, a stop-motion, az animáció és a hagyományos videó elemek felhasználásával. Kíváncsiak vagyunk, hogy meddig tudunk elmenni ezzel a Stone videóprojekt sorozattal, amely nagy mértékben támaszkodik talált tárgyakra, lokális környezetre és a felvállaltan korlátozott világítási, videó- és fotófelszerelésünkre. Mint minden Baroness-projektnél, most is nagyszerű érzés, hogy tovább bővíthetjük a kreatív látásmódunkat és képességeinket.”

Érdekesség, hogy a Stone lesz az első lemez, amely a címében egyetlen színhez sem lesz köthető. A Joe Barresi (Kyuss, Tool) keverési és Bob Ludwig (Led Zeppelin, Nirvana) maszterelési munkálatait magán hordozó albumon a következő szerzemények fognak felsorakozni:

Embers, Last Word, Beneath The Rose, Choir, The Dirge, Anodyne, Shine, Magnolia, Under The Wheel, Bloom.

KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw