Skip to content

BARONESS – Koncert az A38 Hajón!

Az amerikai heavy metal formáció az elmúlt 21 év során túlesett jó néhány tagcserén, az alapító tagok között lévő John Baizley azonban a mai napig a formáció lelkét jelenti. A zenekar tavaly adta ki átütő erejű Stone című új albumát, július 30-án pedig az A38 Hajón is bemutatják azt a zenekar első tengerentúli turnéján.

A Baroness idén nyáron Európába hozza „Sweet Oblivion Tour” című turnéját, és számos headliner fellépést jelentett be a korábban bejelentett fesztivál fellépések mellett, köztük budapesti koncertjüket is. ,,Végre átjövünk a tengeren túlra, hogy játsszunk néhány olyan fesztiválon, ahol még nem voltunk és először játszunk dalokat a STONE-ról Európában és az Egyesült Királyságban, és ami a legfontosabb, túl hosszú távollét után találkozunk veletek!”- Osztotta meg a zenekar.

A 2003-ban alapított Baroness-t jelenleg az alapító John Baizley (ének/gitár), Gina Gleason (gitár), Nick Jost (basszusgitár) és Sebastian Thomson (dob) alkotják. A philadelphiai és brooklyni négyes eddig hat nagylemezt adott ki: STONE (2023), Gold & Grey (2019), Purple (2015), Yellow & Green (2012), Blue Record (2009) és a Red Album (2007). Karrierjük során széleskörű elismerést kaptak, a zenekar albumai rendszeresen szerepelnek az év végi best of listákon, 2017-ben pedig először jelölték őket Grammy-díjra.

Legújabb albumuk, a Pennsylvania és New York határán, egy távoli faházban felvett, saját gyártású STONE változást jelentett a zenekar számára: a 10 dalos albumot a Baroness saját maga rögzítette, ami eltér a legutóbbi anyagoktól. Az album bejelentésekor John Baizley kifejtette, hogy ,,a Baroness egyik fontos alapvonala, hogy nem szeretjük ismételni magunkat. Minden a kockázatvállalási hajlandóságról szól. Szóval megdupláztuk a folyamatos feltalálást, hogy lássuk, hova vezet ez minket. Azt hiszem, ez a lemez jól tükrözi ezt. A STONE sokkal élettelibb, sokkal közvetlenebb.”

A Kerrang!, a Revolver, a Rock Zone és a Rock Tribune címlapjain nemrégiben szerepeltek, a kritikusok és a rajongók egyaránt üdvözölték a Baroness barkácsoló szemléletét. A Pitchfork szerint „a Baroness továbbra is az egyik legfigyelemreméltóbb és legképzettebb zenekar a heavy metal, a hard rock és a pszichedélia metszéspontján”, míg a Metal Hammer megjegyezte: „A Baroness hatodik stúdióalbuma egy újabb csodálatos utazás a számtalan érzelem között”.

A július 30-i koncertre a jegyek elsőként a regisztrált Live Nation tagok számára lesznek elérhetők március 13. 10 órától, a teljeskörű jegyértékesítés pedig március 15-én, 10 órakor indul a www.livenation.hu oldalon.

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw