Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

AWS – “A hősöm és a példaképem vagy és leszel is”

Pénteken hunyt el Siklósi Örs, az AWS frontembere. Bár fél éve leukémiát diagnosztizáltak nála, barátait és zenésztársait derült égből villámcsapásként ért a tragédia. Sokáig úgy tűnt, hogy Örs jól bírta a kezelést.

Hullámokban tör rá az emberre, hogy megtörtént… vagy meg sem történt. Hülyeség az egész. Nem nagyon tudunk mit kezdeni magunkkal” – mondta Marosi Nikolett, az AWS menedzsere, az énekes jó barátja. Szerinte egyáltalán nem lehetett számítani erre a halálesetre, mindenki úgy gondolta, hogy legyőzi a leukémiát.

Jól ment neki, sok kezelést kapott, jól viselte. Egyáltalán nem számoltunk a lehetőséggel, hogy ez lesz. Nagyon ügyesen csinálta, minden rendben volt, aztán elkapott egy fertőzést, de nem ismerjük az orvosi részleteket. Váratlanul ért mindenkit a halála” – nyilatkozta Niki a Borsnak. Örs családja és felesége, Nina érthetően összeomlott: „Bár nagyon erős lány, összetört a szíve. Most nem szeretne senkivel beszélni, vagy nyilatkozni Örsről.”Örs a betegsége alatt is dolgozott új dalokon.

“Örs szólóprojektjének dalai már majdnem készen voltak. Lehet, hogy kiadjuk, még nem tudjuk. Demó dalok, amelyeket már betegen énekelt fel. AWS dal is van egy-kettő, és egy egész lemeznyi szöveg. Le vannak szervezve a fellépések is, hiszen egyáltalán nem gondoltuk, hogy Örs elmegy. Nem tudjuk, mi lesz” – mondta Nikolett a lapnak..Zenésztársa, gyerekkori barátja, Veress Áron dobos ezekkel a sorokkal búcsúzott el tőle:


Szia Örs. Tudom, hogy utálod ha nyálas dolgokról beszélek, de most végig kell hallgatnod. A suli első napján amikor találkoztunk, téged egyből átültettek egy másik padba, mert már akkor is rosszcsont voltál. Ott a Duduval össze is beszéltünk, hogy na azzal a sráccal tuti jóban leszünk majd. Hát így is lett, bár az, hogy jóba lettünk az nem kifejezés.

Te a bátyám voltál, pedig csak két nappal voltál idősebb nálam. Egész életemben ott volt a kezed a vállamon, és segítettél azzá válni aki ma vagyok. Tudom én is segítettem azért neked, de maximum annyiban, hogy megtanítsalak csajozós sms-t írni, mert abban kivételesen én voltam a jobb. Te viszont őszinteségre, önzetlenségre és bátorságra neveltél, igen ez a te érdemed. Ezért vagyok most is bátor és próbálom felfogni mi történt igazából.

Az történt, hogy te most elmentél valahova, és egy olyan nagy dolgot hagytál magad mögött amit még nem értett meg a világ, de én sem. Remélem egyszer majd a közelében lehetek annak amilyen ember voltál, mert a hősöm és a példaképem vagy és leszel is. Azon leszek amíg élek, hogy azokat az értékeket amiket te képviselték továbbvigyem. Nagyon nehéz dolgom lesz, de nem fogsz csalódni bennem, ezt most megígérem.

Egy darabot kitépett a szívemből a halálod, de remélem nálad van az a darab, vigyázol rá és ha találkozunk akkor visszaadod, hogy megint egésszé tegyél, ahogy mindig is tetted. Szeretlek tiszta szívemből, de ezt úgyis tudod. Viszlát, te csoda! Minden napom a te emlékeddel fog indulni, amíg élek. A testvéred, barátod, dobosod.Az AWS zenekar videóval üzent a rajongóknak, elmondták, hogy az Akvárium lépcsőjénél létrehoztak egy emlékhelyet, ahol bárki elbúcsúzhat az énekestől. Kértek mindenkit, hogy tartsák be a járványügyi szabályokat, és azt is hangsúlyozták, hogy nem szervezett megemlékezésről van szó, csak meg szeretnék adni a lehetőséget a rajongóknak is, hogy elbúcsúzzanak Örstől.


AWS:

Létrehoztunk egy helyet, az Akvárium lépcsői alján, ahol el tudtok köszönni Örstől. Egy hétig lesz lehetőségetek erre. Ez nem egy szervezett megemlékezés, ez egy gyertyagyújtás. Arra kérünk Titeket tartsátok tiszteletben a következő kéréseinket és vegyétek figyelembe a hatályos járványügyi szabályozást:

A járványra való tekintettel korlátozott számban tudtok majd lejönni gyertyát gyújtani. Ne egyszerre, ne tömegesen érkezzetek. Tartsátok be a 2 méteres távolságot egymás között és mindenkinek kötelező a maszk viselése! Mivel mindenfajta gyülekezés tilos, így gyertya gyújtás után kérlek engedjétek a többieket is és hagyjátok el a helyszínt.

Kérünk a helyszínen kívül (az Erzsébet téren) se gyülekezzetek.


https://www.youtube.com/watch?v=video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fawszenekar%2Fvideos%2F181841847031278%2F&show_text=true&width=560

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.