Skip to content

AVEMENT – „Az eddigi leghosszabb és talán legtartalmasabb számunk”, új dal és klip: A világ végén…

Két év után egy új dallal és klippel jelentkezett pécsi Avement zenekar.

A világ végén… dal meg írásába és felvételébe minden túlzás nélkül az eddigi legtöbb időt és energiát fektettük.

Egyes szám első személyben szól egy olyan emberről, aki a függőségébe beleragadva elveszített mindent maga körül – mondta Schnieder Márk énekes a madeinpecs.hu-nak az új nótáról. – A szám közepére elrejtettünk diszkrét módon egy egészen súlyos témát, ahol a szöveg egy metafora, amelynek a közepén a modern technológia áll, és a hangsúly főképp a negatívumain van, tehát inkább azon, hogy mibe is kerül nekünk ez a sok jó, amit ad. A szám vége felé pedig az egyedül maradt főhősünk vallomása hallható, aki felismerve a történteket segítségért kiáltana, de már nincs kihez. Az eddigi leghosszabb és talán legtartalmasabb számunk, majdnem annyit foglalkoztunk vele stúdióügyileg, mint az előző nyolcszámos anyagunkkal, úgyhogy reméljük, akkora hatással lesz minden hallgatóra, mint amekkorával ránk van.


www.facebook.com/avement


…megkomolyodni bizonyos értelemben sosem fogunk, mindössze annyi történt, hogy leültünk egymással agyalni a lehetőségeinken és összeraktuk, hogy kinek milyen tulajdonságát, képességét milyen területen tudnánk felhasználni, mert a szekér magától nem megy, ha pedig egy ember csinál mindent, az több hibához vezethet. Aztán Hegyes Tominkon kívül senkinek semmi érzéke nincsen a közösségi médiához, viszont neki annál több, így rá is testáltuk a feladatot.

Kristóf lett a pályázatírónk/pályázatfigyelőnk, én csinálom a közösség, program és backline szervezést, Dénes a hajcsára, szebb nevén a projektmenedzsere a zenekarnak. Domának már nem találtunk plusz szerepet, ő viszont cserébe hozza a lefoghatatlan, de egyben kurva jó gitártémáit, amik nélkül nem lenne Avement az Avement. A zenekar sokáig kereste önmagát Kriszti (ex-basszerosunk) távozása óta és ezért nem voltunk túl aktívak az utóbbi két évben, de ezen most változtatni szeretnénk, és ezzel a számmal akarjuk újra rárúgni az ajtót a fémzene kedvelőire.”Albumban is gondolkodtok vagy csak dalokban?


Mindenképpen gondolkodunk albumban. Tele vagyunk ötletekkel, és egy ilyen karanténos időszakot mire is lehetne jobban felhasználni, mint az otthoni számhegesztésre. Aztán a heti próbák alkalmával összevetjük, hogy ki mire jutott, és próbálunk belőle legózni. Mindenesetre rengeteg fel nem használt ötlet gyűlt össze, és már most összeállít nagyjából 4 szám az új lemezre. Tavaszig megpróbáljuk ezt minél inkább feltornászni, aztán ha megérett a dolog, akkor elszaladunk vele Cet barátunkhoz felbazseválni.


AVEMENT – A világ végén… (2020)

nka
KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw