AVATAR – Tíz év után új album érkezett a hazai hard rockerektől, van egy friss szöveges videó is

Fényre várva címmel megjelent a magyar hard rocker Avatar harmadik albuma – tíz évvel a Szívünkbezárva után.

Ma este az Avatar a Barba Negrában játszik a Kalapács és a Hungarica vendégeként. Az új album leginkább az első lemez (A szabadság felé, 2008) zenei és szövegvilágát viszi tovább, de egy érettebb, letisztultabb formában, és persze a mai kornak megfelelő hangzással. Ezúttal nincsenek vendégek, sem női vokál, csak sallangmentes dallamos hard rock, egy csipetnyi népzenei és metalos hatással, valamint három főénekkel.

Szepesi Richárd billentyűs-dalszerző-szövegíró:
A Fényre várok című dal a párkapcsolati válságok, valamint a hűség és hűtlenség kérdését boncolgatja egy olyan ember szemszögéből, aki le akar zárni egy kapcsolatot.

Paróczi Krisztián dobos:Ez volt a legelső dal, amelyik elkészült az albumhoz, és a lemezcím is végeredményben innen jött. Egy háromszólamú vokàl után szép lassan bontakozik ki a nóta. Ricsiből elő jött a Deep Purple / Uriah Heep vonal hangulata, legalábbis engem arra emlékeztet ez a szám.

www.facebook.com/avatarzenekarAVATAR – Fényre várok (a 2021-es Fényre várva albumról)AVATAR – Fényre várva (a 2021-es album)
https://www.youtube.com/watch?v=3m65uENJNSQlIN1TdNvRlB?utm_source=generator


Szepesi Richárd billentyűs-dalszerző-szövegíró:A Sámánének arról szól, hogy jöhet bármilyen rendszer vagy korszak az ősi énekek és értékek megmaradnak. Ami igaz és értékes, az kiállja az idők próbáját, minden más a ködbe vész. Zeneileg a legprogresszívebb Avatar dal, de természetesen nem matek metalra kell gondolni, inkább a dalszerkezet szempontjából az, hiszen ebben a nótában szakítottunk a hagyományos verze-refrén-szóló-refrén koncepcióval.


Paróczi Krisztián dobos:A Sámánének az egyik legrendhagyóbb de ugyanakkor legdefinitívebb Avatar dal eddig. Rendhagyó, mert a legtöbb folk elem itt található meg és ahogy Ricsi említette a felépítése is eltér a megszokottól. Viszont az összes hatásunk itt összpontosul bő öt percben, ami valaha is jellemzett minket. A 70-es 80-as évek magyar rock zenéjétől a brit heavy metalon keresztül az epikus progresszív szimfonikus metalig.AVATAR – Sámánének (a 2021-es Fényre várva album előzeteseként)

Szepesi Richárd billentyűs/énekes:A Túlélő egy olyan emberről szól, akinek a szemében mindig is egy értéktelen senki maradsz, bármit is teszel. Mindannyian ismerünk ilyen mérgező típusú negatív embereket, legyen szó párkapcsolatról, főnökökről, szülőkről, tanárokról stb. Igazi energiavámpírok, akiknek egy túlélő kell, hogy a végtelenségig tudják a vérét szívni…

Paróczi Krisztián dobos:A Túlélő a lemez egyik leggyorsabb dala, emiatt is az egyik kedvencem! Nagyon hamar összeállt, annyira mindenki a sajátjának érezte a próbateremben. Zeneileg és szövegileg is tipikusan Ricsosz világa.

AVATAR – Túlélő (a 2021-es Fényre várva album előzeteseként)

Előrendelés
AVATAR – Fényre várva
(11/26 – H-Music)

01. Nero
02. Túlélő
03. Sámánének
04. Hatvan gyetya
05. Kitaszított
06. Végső szimfónia
07. Forog a gép
08. Fényre várok
09. Sastestvér
10. Karcolatok

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.